دوره 13، شماره 4 - ( مجله علمی پژوهان، تابستان 1394 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 34-41 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Poyakian M, Zakerian S A, Avakh A, Khoda karim S, Mohamadian F, Kangavari M. Worker’s work ability index in the fruit and vegetable stands in Tehran in 2014. psj. 2015; 13 (4) :34-41
URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-143-fa.html
پویاکیان مصطفی، ذاکریان سید ابوالفضل، آوخ علی، خداکریم سهیلا، محمدیان فاروق، کنگاوری مهدی. شاخص توانایی انجام کار کارگران شاغل در غرفه های میوه و تره بار سازمان میادین شهر تهران در سال 93. مجله علمی پژوهان. 1394; 13 (4) :34-41

URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-143-fa.html


1- استاديار گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- استاديار گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ايمنی صنعتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
4- استاديار گروه آمار زيستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
5- دانشجوی دکتری مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
6- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای، کمیته پژوهشی دانشجویان، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، Kangavari1366@gmail.com
چکیده:   (2476 مشاهده)

مقدمه: امروزه قرار گیری افراد در مشاغلی که با توانایی ها و محدودیت های آنها سازگار باشد، از اولویت های مهم بهداشت حرفه ای و مدیران شرکت ها می باشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین شاخص توانایی کار و تعیین عوامل تاثیرگذار بر آن، در کارگران شاغل در غرفه های میوه و تره بار سازمان میادین شهر تهران در سال 1393 اجراء گردید.

روش کار: مطالعه حاضر توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی بود. افراد مورد مطالعه 268 نفر از کارگران غرفه های میوه و تره بار سازمان میادین مناطق 22 گانه شهر تهران بودند که به روش تصادفی ساده انتخاب شده بودند. جهت پیش بینی توانایی انجام کار، پرسشنامه مشخصات فردی، شغلی و پرسشنامه شاخص توانایی کار استفاده شد. بر اساس نمرات کسب شده افراد در چهار گروه جهت پیش بینی توانایی کار طبقه بندی شدند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری کای اسکویر، ضریب همبستگی و تی تست توسط نرم افزار SPSS نسخه 18 انجام شد.

یافته‌ها: میانگین شاخص توانایی کار 6/44±36/46 بدست آمد. نتایج ضرایب همبستگی ارتباط معنی دار اما معکوسی را بین سن (0/01>P) و سابقه کار (0/03>P) با شاخص توانایی کار نشان داد. همچنین اختلاف میانگین شاخص توانایی کار در گروه های شش گانه شغلی، از لحاظ آماری معنادار نبود (0/06=P). بین سطح تحصیلات و توانایی انجام کار نیز ارتباط معناداری وجود نداشت (0/12=P). از طرفی میانگین شاخص توانایی انجام کار در افراد مجرد به طور معنی داری از افراد متاهل بیشتر بود (0/03=P).

نتیجه گیری: با توجه به نتایج، شاخص توانایی کار در کارگران غرفه های میوه و تره بار متوسط بود. لذا پیشنهاد می شود برنامه های آموزشی، پوشش بیمه، حقوق و مزایا بر اساس قانون کار و اصلاح ایستگاه های کاری در اولویت اقدامات برنامه ریزان قرار گیرد.

متن کامل [PDF 292 kb]   (1029 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: علوم بهداشتی
دریافت: ۱۳۹۴/۴/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۴/۶/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۸/۱۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb