سابقه و هدف: هدف این پژوهش معرفی ساختار پرسشنامه فرا والدگری و همچنین فراهم آوردن قابلیت اطمینان اولیه ابزار جدید طراحی شده برای اندازه گیری سازه و ارائه نتایج حاصل از تحقیقات تجربی اولیه بود.
مواد و روش ها: روش تحقیق حاضر توصیفی از نوع پیمایشی بود و نوع پژوهش از نظر هدف در زمره پژوهش های توسعه ای محسوب می شود. جامعه آماری پژوهش تمام مادران منطقه 15 تهران است که تعداد 200 نفر به روش نمونه گیری هدفمند درسال 1395-1394 انتخاب شدند. پرسشنامه ﻧﻬﺎﻳﻲ در ۱۷۰ نفر از مادران بین سنین ۲۰ تا ۵۵ سال مورد استفاده قرار گرفت. جهت سنجش پایایی از آلفای کرونباخ و گاتمن و برای روایی از ضریب همبستگی ساده پیرسون بین دو فرم کوتاه و بلند پرسشنامه فراوالدگری استفاده شد. همچنین برای نرمسازی نمرات به نمره Z و سپس به نمره T تبدیل شدند. در نهایت دادهﻫﺎ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻧﺮم اﻓﺰار SPSS نسخه 23 ﻣﻮرد ﺗﺤﻠﻴﻞ ﻗﺮار ﮔﺮﻓت.
یافته ها: نتایج تحلیل عوامل وجود 4 عامل در گویه ها را تأیید نمود که 63/38% از واریانس کل مقیاس را تبیین نمود. آزمون KMOبرابر با 0/88 و در سطح مطلوب بود و آزمون کرویت بارتلت از نظر آماری معنی دار بود. تحلیل عامل تأییدی، نتایج حاصل از تحلیل عامل اکتشافی را تأیید کرد و مدل بدست آمده با داده های پژوهش برازش داشت.
ﻧﺘﻴﺠﻪﮔﻴﺮی: به نظر می رسد از جنبه های مهم این پرسشنامه توسعه مهارته ای فرزند پروری سازنده و مناسب است که برای پرورش رشد کودک بسیار مهم است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |