دوره 12، شماره 2 - ( مجله علمی پژوهان، زمستان 1392 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 36-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران ، halimehbehroozi@gmail.com
چکیده:   (5946 مشاهده)
مقدمه و هدف: از مشکلات قابل ملاحظه ای که بشر در سالهای اخیر با آن مواجه بوده تولید و دفع بی رویه مواد زائد در محیط زیست است. این امر بدون توجه به مقوله بازیافت و استفاده مجدد از مواد بازیافتی، علاوه بر هدر رفت سرمایه های ملی باعث از بین رفتن منابع طبیعی و ایجاد صدمات جبران ناپذیری بر محیط زیست می شود. در این تحقیق، بررسی وضعیت کنونی بازیافت و موانع آن و سرانه تولید زباله برای هر شهروند بوشهری و جنبه های اقتصادی و زیست محیطی بازیافت در شهر بوشهر مد نظر قرار گرفته است. 
روش کار: جمع آوری اطلاعات در خصوص پسماند شهر بوشهر از طریق مصاحبه حضوری با مسئولین سازمان بازیافت، مشاهدات میدانی و مطالعه مقالات مروری صورت گرفته است.
نتایج
: با توجه به جمعیت 150000 نفری شهر بوشهر میزان سرانه تولید زباله هر شهروند به طور متوسط 600 گرم در روز برآورد شده است. زباله جمع آوری شده در سال 91 به طور متوسط 33000 تن بوده است که 71% آن آلی و قابل کمپوست و 29% آن غیرآلی ولی قابل بازیافت می باشد. تنها 1/2% پسماند شهر بوشهر بازیافت می شود و بیش از 97% دیگر آن به صورت غیربهداشتی دفن می شود.
نتیجه گیری: نرخ پایین بازیافت پسماند در شهر بوشهر به دلیل عدم آگاهی بخش صنعتی از امتیازات استفاده از مواد اولیه بازیافتی، ضعف در تفکیک از مبدا پسماند و ناشناخته ماندن مزایای بازیافت برای مردم و مسئولین است. با بازنگری وضعیت موجود، اطلاع رسانی و آموزش و استفاده از تجهیزات مکانیکی پیشرفته می توان از فوائد اقتصادی و زیست محیطی بازیافت بهره مند شد.
واژه‌های کلیدی: بازیافت، پسماند، بوشهر، سرانه پسماند
متن کامل [PDF 169 kb]   (3934 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1393/6/19 | پذیرش: 1393/6/19 | انتشار: 1393/6/19

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.