مقدمه: واکنش های هیجانی نامناسب مثل استرس، اضطراب و افسردگی در جوامع امروز بسیار مشهود است و جامعه پرستاری را درگیر کرده و موجب مشکلات عدیده ای برای پرستاران و بیماران شده است. این مطالعه با هدف تعیین میزان اضطراب، استرس، افسردگی و نقش متغیرهای جمعیت شناختی مرتبط با آن در پرستاران شاغل در بیمارستان ولی عصر شهر فسا در سال ۱۳۹۳ طراحی گردید.
روش کار: مطالعه حاضر توصیفی_ تحلیلی از نوع مقطعی بود. که بر روی ۱۴۲ پرستار شاغل دانشگاه علوم پزشکی فسا که به روش نمونه گیری تصادفی در سال ۱۳۹۳ انتخاب شده بودند انجام گرفت. از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه افسردگی DASS۲۱ جهت جمع آوری داده ها استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون من ویتنی و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ انجام گرفت.
یافتهها: طبق یافته ها (۳۲ درصد) از پرستاران از افـسردگی، (۱۹ درصد) از اضـطراب و (۵۲ درصد) از اسـتـرس رنج می برند. بین سابقه کار و میزان استرس ارتباط معنی دار وجود داشت (۰/۰۳۵=P) همچنین بین سن و میزان افسردگی رابطه معنی داری به دست آمد (۰/۰۰۶=P). اما بین میزان افسردگی، اضطراب، استرس با میزان تحصیلات، جنسیت افراد و وضعیت تاهل ارتباط معنی داری نبود.
نتیجه گیری: طبق نتایج در تعداد قابل توجهی از پرستاران درجاتی از افسردگی، اضطراب و استرس مشاهده می شود. نظر به اینکه پرستاران نقش مهمی در بهبود و ارتقاء سلامت افراد جامعه دارند رفع عوامل زمینه ساز، ایجاد کننده واکنش های هیجانی در پرستاران، به عنوان یک اولویت بهداشتی مطرح می گردد.