جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای رنجبر

اکرم رنجبر،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( مجله علمی پژوهان، پاییز ۱۳۹۱ )
چکیده

رادیکال های آزاد اتمها یا مولکول هایی هستند که به خاطر وجود الکترون تک در بدن موجود بسیار واکنش پذیرند و آسیب های جبران ناپذیری را به ماکرومولکولهای بدن آنان مانند DNA، پروتئین ها، لیپیدها، کربوهیدرات ها وارد می سازند. در بدن سیستم های خاصی برای مقابله با اسیب حاصل از رادیکال های آزادبه وجود آمده است که به نام سیستم های دفاع آنتی اکسیدانی معروفند. زمانی که عدم تعامل در میزان تولید رادیکال های آزاد به وجود آمده است که به نام سیستم های دفاع آنتی اکسیدانی معروفند. زمانی که عدم تعادل در میزان تولید رادیکال های آزاد و سیستم دفاع آنتی اکسیدانی پیش آید، این حالت را استرس اکسیداتیو (Oxidative Stress) گویند. پروپوفول یا ۲ و ۶ دی ایزوپروپیل فنل، یک هوشبر وریدی کوتاه اثر می باشد. ساختار پروپوفل حاوی گروه هیدروکسیل فنلی شبیه به آلفا- توکوفرول (ویتامین E) می باشد. که یک آنتی اکسیدان طبیعی است. مطالعات in vino و in vitro نشان میدهد که خواص آنتی اکسیدانی پروپوفل به خاطر ساختار شیمیایی فنولیک آن می باشد. براساس پژوهش ها این دارو از طریق کاهش پراکسیداسیون لیپیدی و محافظت سلول ها در برابر استرس اکسیداتیو، ظرفیت آنتی اکسیدانی رادر انسان افزایش میدهد.
هژیر سیف پناهی شعبانی، فرشاد رستم پور، اکرم رنجبر،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( مجله علمی پژوهان، زمستان ۱۳۹۱ )
چکیده


هژیر سیف پناهی شعبانی، فرشاد رستم پور، اکرم رنجبر،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( مجله علمی پژوهان، تابستان ۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه و هدف: ترکیبات ارگانوفسفره مهم ترین و پر مصرف ترین حشره کش ها هستند و مالاتیون یکی از این سموم است که در سطح جهان به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. القای اکسیداتیو استرس و نیتروزاتیو استرس از مکانیسم های جدید سمیت این ترکیبات می باشند. هدف از این مطالعه بررسی اثر مالاتیون بر سطح نیترتیروزین و سلول های کبدی موش صحرایی نر می باشد.

مواد و روش ها: این مطالعه از نوع تجربی بوده که در آن ۱۲ راس موش صحرایی نر نژاد ویستار بامحدوده ی وزنی gr۱۸۰-۲۵۰ در ۲ گروه ۶ تایی مورد و شاهد تقسیم شدند که گروه مورد به مدت یک هفته به میزان mg/kg/day۲۰۰ مالاتیون گرفتند و گروه شاهد نیز نرمال سالین دریافت کردند. سپس کبد موش ها جدا شد، هموژنیزه گردید و دریافت کبد آنها میزان بیو مارکر نیتروتیرزوین با کیت بالایزای نیتروتیروزین اندازه گیری شد. سپس داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه ی ۱۶ و با آزمون آمار تی تست مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری بین ۵/۰p در نظر گرفته شد.

یافته ها: نتایج تست های آماری نشان داد که میانگین بیومارکر نیتروتیروزین بافت کبد در گروه مورد n mol/ mg ۹۴ و protein +۲۶۵ و در گروه شاهد   ۰/۰۰۷+۰/۰۱۸۰ n mol/ mg protein بود و مقدار ۰/۰۵۱=p بدست آمد.

بحث و نتیجه گیری: باتوجه با بسیا نزدیک بودن اختلاف بین دو گروه به سطح معناداری و بیشتر بودن میانگین در گروه مورد نسبت به گروه شاهد به نظر می رسد که مالاتیون باعث افزایش نیتروتیروزین و در نتیجه القای نیترازتیو استرس در کبد موش های صحرایی می گردد.


رضا علیپور، عبدالحمید ابراهیمی، رقیه امیدی، آروین هدایتی، حسام رنجبر، سالار حسین پور،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( مجله علمی پژوهان، تابستان ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: واکنش های هیجانی نامناسب مثل استرس، اضطراب و افسردگی در جوامع امروز بسیار مشهود است و جامعه پرستاری ‏را درگیر کرده و موجب مشکلات عدیده ای برای پرستاران و بیماران شده است. این مطالعه با هدف تعیین میزان اضطراب، استرس، افسردگی و نقش متغیرهای جمعیت شناختی مرتبط با آن در پرستاران شاغل در بیمارستان ولی عصر شهر فسا در سال ۱۳۹۳ طراحی گردید.

روش کار: مطالعه حاضر توصیفی_ تحلیلی از نوع مقطعی بود. که بر روی ۱۴۲ پرستار شاغل دانشگاه علوم پزشکی فسا که به روش نمونه گیری تصادفی در سال ۱۳۹۳ انتخاب شده بودند انجام گرفت. از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه افسردگی DASS۲۱ جهت جمع آوری داده ها استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون من ویتنی و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ انجام گرفت.

یافته‌ها: طبق یافته ها (۳۲ درصد) از پرستاران از افـسردگی، (۱۹ درصد) از اضـطراب و (۵۲ درصد) از اسـتـرس رنج می ‏برند. بین سابقه کار و میزان استرس ارتباط معنی دار وجود داشت (۰/۰۳۵=P‎‏) همچنین بین سن و میزان افسردگی رابطه معنی داری به دست آمد (۰/۰۰۶=P‎‏).‏ اما بین میزان افسردگی، اضطراب، استرس با میزان تحصیلات، جنسیت افراد و وضعیت تاهل ارتباط معنی داری نبود.

نتیجه گیری: طبق نتایج در تعداد قابل توجهی از پرستاران درجاتی از افسردگی، اضطراب و استرس مشاهده می شود. نظر به اینکه پرستاران نقش مهمی در بهبود و ارتقاء ‏سلامت افراد جامعه دارند رفع عوامل زمینه ساز، ایجاد کننده واکنش های هیجانی در پرستاران، به عنوان یک اولویت ‏بهداشتی مطرح می گردد.


طاهره برزگر محمودی، محبوبه خورسندی، محسن شمسی، مهدی رنجبران،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( مجله علمی پژوهان، زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: عفونت ویروسی هپاتیت B یک مشکل عمده بهداشتی در سراسر جهان است. با توجه به اینکه انتخاب یک مدل آموزشی منجر به شروع برنامه و ادامه آن در مسیری صحیح می گردد، مطالعه حاضر با هدف تعیین آگاهی، اعتقادات و عملکرد رابطین بهداشتی شهر ملایر در خصوص هپاتیت B بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی انجام گرفت.

روش کار: در این پژوهش مقطعی_تحلیلی ۲۷۲ نفر از رابطینِ بهداشتی شهر ملایر در سال ۱۳۹۳ به صورت سرشماری، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات بوسیله پرسشنامه محقق ساخته که پایایی و روایی آن سنجیده شده بود، به روش خود گزارش دهی جمع آوری شد. این پرسشنامه شامل مشخصات دموگرافیک رابطین بهداشتی، آگاهی، عملکرد و ابعاد مدل اعتقاد بهداشتی بوده است. داده ها بوسیله نرم افزار SPSS ۲۰ و با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی به روش گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته ها: در بین سازه ها منافع درک شده بیشترین (۲۶/۸۶) و موانع درک شده کمترین ) (۹۵/۴۳) نمره را داشتند. در تحلیل رگرسیونی به منظور پیشگویی رفتار، متغیرهای خودکارآمدی، آگاهی و راهنمای عمل خارجی به عنوان پیشگویی کننده رفتار تعیین شدند، که این متغیرها در مجموع ۳۱ درصد از تغییرات رفتار را پیشگویی نمودند (۰۰۱/P<۰).

نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه در طراحی مداخلات آموزشی باید بر سازه های خودکارآمدی، آگاهی و راهنمای عمل خارجی به عنوان مهمترین پیش بینی کننده های رفتار رابطین بهداشتی تأکید شود.


نیره محمدزاده لاریجانی، محبوبه خورسندی، محسن شمسی، مهدی رنجبران، نعیمه نخجوانی،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( مجله علمی پژوهان، تابستان ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: فقر آهن شایع ترین کمبود تغذیه ای و اختلال خونی در نوزادی و کودکی در جهان است. در کشورهای در حال توسعه بین ۵۰-۴۰ درصد از بچه های زیر ۵ سال کمبود آهن دارند. این مطالعه با هدف پیش بینی رفتارهای پیشگیری از کم خونی فقر آهن کودکان توسط مادران کودکان ۶-۱ سال تحت پوشش مراکز روستایی شهرستان بابل در سال ۱۳۹۳ بود.

روش کار: در این پژوهش توصیفی_تحلیلی ۲۶۷ نفر از مادران دارای کودک ۶-۱ سال تحت پوشش خانه های بهداشت مراکز روستایی شهرستان بابل به صورت تصادفی چند مرحله ای، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات بوسیله فرم مشخصات جمعیت شناختی، پرسشنامه ابعاد مدل اعتقاد بهداشتی و چک لیست عملکرد مادران به روش خود گزارش دهی جمع آوری شد. این پرسشنامه. در نهایت داده ها با آزمون های آماری همبستگی و رگرسیون مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتند.

یافته ها: میانگین سنی مادران مورد مطالعه ۵/۵۵±۲۹/۸۵ سال بود. بیشترین میزان تحصیلات مادران (۴۹/۱ درصد) دبیرستان بود. در بین سازه های مدل، منافع درک شده بیشترین نمره (۸۱/۰۵) و موانع درک شده کمترین نمره (۴۵/۷۵) را داشتند. در تحلیل رگرسیونی خودکارآمدی، موانع و راهنمای عمل به عنوان متغیرهای پیشگویی کننده رفتار تعیین شدند، این متغیرها در مجموع ۱۹ درصد از تغییرات رفتار را پیشگویی نمودند (۰/۰۰۱>P).

نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه در طراحی مداخلات آموزشی باید بر سازه های خودکارآمدی، موانع درک شده و راهنمای عمل به عنوان مهمترین پیش بینی کننده های رفتار مادران تأکید شود.


سروش رنجبر، غلامعلی افروز، سوگند قاسم زاده، باقر غباری بناب،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( مجله علمی پژوهان، تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده

سابقه و هدف: نوجوانان تیزهوش به‌طور مشخص در معرض آسیب مشکلات هیجانی و رفتاری قرار دارند. هدف از پژوهش حاضر، تدوین برنامه تنظیم هیجان خانواده‌محور و بررسی اثربخشی آن بر سازگاری اجتماعی، عاطفی و تحصیلی نوجوانان تیزهوش است.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون و گروه کنترل و یک مرحله پیگیری (۳ ماه) بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی نوجوانان تیزهوش مشغول به تحصیل متوسطه دوم در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ در استان کردستان شهرستان مریوان بود. تعداد ۳۰ نفر با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس، به‌عنوان گروه نمونه انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۵) و کنترل (۱۵) گمارده شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش‌نامه سازگاری دانشآموزان، تست هوش تهران استنفورد- بینه و سیاهه رفتاری آخنباخ بود. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آزمون‌ تحلیل کوواریانس چندمتغیّره در نرمافزار SPSS نسخه ۲۸ استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که برنامه تنظیم هیجان خانواده‌محور بر سازگاری اجتماعی، عاطفی و تحصیلی نوجوانان تیزهوشِ در معرض آسیب مشکلات هیجانی و رفتاری اثربخش بود (۰/۰۵p<).
نتیجه‌گیری: با توجه به اثربخشی برنامه تنظیم هیجان خانواده‌محور بر سازگاری نوجوانان تیزهوشِ در معرض مشکلات هیجانی و رفتاری پیشنهاد می‌شود متخصّصان، درمانگران و معلّمان از برنامه تنظیم هیجان خانواده‌محور با هدف افزایش سازگاری نوجوانان تیزهوشِ در معرض مشکلات هیجانی و رفتاری استفاده کنند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb