جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای کرمی

آرزو فرهادی، محمدرضا امیری، سمیرا کرمی، عسکر صفی پور افشار،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( مجله علمی پژوهان، بهار ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: وب سایت یک منبع اطلاعاتی منتخب در عصر دیجیتال است. وب سایت های دانشگاهی از مهم ترین ابزار ارتباطی جهت معرفی و برقراری ارتباط با دانشگاه ها در سطح ملی و بین المللی می باشند. بازبینی و ارزیابی منظم وب سایت ها از جنبه های ساختاری و محتوایی و به دنبال آن مشخص شدن نقاط ضعف و قوت آنها، راهبردی مناسب برای سیاست گذاری و تصمیم گیری به دست خواهد داد. هدف این پژوهش ارزیابی و مقایسه وب سایت دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی همدان بر اساس شاخص های وب سنجی در سال ۱۳۹۳ می باشد.

روش کار: این پژوهش کاربردی به روش وب سنجی با استفاده از تحلیل پیوند و به صورت نوع توصیفی_مقطعی بود، که بر روی کلیه وب سایت دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال ۱۳۹۳ انجام گرفت. در این پژوهش وب سایت دانشکده ها از نظر شاخص های مختلف وب سنجی با گرد آوری اطلاعات از موتور کاوش گوگل (Google) ارزیابی گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی با استفاده از نرم افزار Excel استفاده شد.

یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد که از نظر رؤیت پذیری، دانشکده بهداشت با امتیاز (۴۱۲) از نظر اندازه، دانشکده اسدآباد با امتیاز (۲۷۳۰۰) از نظر رتبه ترافیک، دانشکده پزشکی با امتیاز (۱۰۸۵۷۴)، از نظر فایل های غنی شده دانشکده دندانپزشکی با تعداد (۳۵۴)، از نظر ضریب تأثیرگذاری وب دانشکده بهداشت با میزان (۰/۷۹) و از نظر رتبه بندی کلی وب سایت دانشکده اسدآباد با امتیاز (۵۴۸۲۳) حائز بالاترین رتبه گردیدند.

نتیجه گیری: با توجه به اهمیت وب سای تها در اطلا ع رسانی و حاکمیت فضای مجازی بر امور سازمان های آموزشی و پژوهشی، لازم است که مسئولان وب سایت ها، برنامه ریزی و اقدامات بیشتری در جهت ارتقاء کمّی و کیفی وب سایت های واحد های خود نمایند.


محمدرضا امیری، سمیرا کرمی، آرزو فرهادی، نفیسه رضائی، سپیده زارعیان،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( مجله علمی پژوهان، زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: بازبینی و ارزیابی منظم وب سایت ها از جنبه های ساختاری و محتوایی (وب‌سنجی) و به دنبال آن مشخص شدن نقاط ضعف و قوت آن ها، راهبردی مناسب برای سیاست‌گذاری و تصمیم گیری به دست خواهد داد. از شاخص‌های وب‌سنجی می‌توان به قابلیت رؤیت، میزان تأثیرگذاری وب‌سایت، فایل های غنی‌شده، رتبه ترافیک و اندازه اشاره کرد. هدف این پژوهش ارزیابی و مقایسه وب سایت‌های بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی همدان بر اساس شاخص‌های وب‌سنجی می‌باشد.

روش کار: این پژوهش کاربردی و از نوع توصیفی_مقطعی بود، که به روش پژوهش وب‌سنجی با استفاده از تحلیل پیوند انجام گرفت. جامعه آماری پ‍ژوهش شامل کلیه وب‌سایت های بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال ۱۳۹۳ بود. برای گردآوری اطلاعات، از موتورکاوش گوگل استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی با استفاده از نرم افزار Excel استفاده شد.

یافته ها: یافته‌ها نشان داد که بیمارستان اکباتان از نظر میزان رؤیت‌پذیری، و ضریب تأثیرگذاری وب خالص، بیمارستان شهید بهشتی از نظر شاخص‌‌های اندازه، رتبه ترافیک، فایل‌های غنی‌شده رتبه اول را کسب داشته اند. در رتبه‌بندی کلی وب‌سایت بیمارستان شهید بهشتی در رتبه اول و بیمارستان ولیعصر تویسرکان با امتیاز ۱۳۵ در رتبه آخر قرار گرفت.

نتیجه گیری: نتایج نشان می‌دهد که بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی همدان از نظر حضور در وب در وضعیت مطلوب نیستند. با توجه به اهمیت وب‌سایت‌ها در اطلاع‌رسانی و حاکمیت فضای مجازی بر امور سازمان های خدماتی، لازم است که مسؤولان وب‌سایت‌ها، برنامه‌ریزی و اقدامات بیشتری در جهت ارتقاء کمّی و کیفی وب‌سایت‌های واحدهای خود نمایند.


عاطفه زارعی، آیلین فصیحی، سمیرا کرمی، علیرضا سلطانیان، آناهیتا گیتی،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( مجله علمی پژوهان،بهار ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: از ملاک ­های اصلی ارزیابی توان علمی دانشگاه ­ها تعداد مقالات نمایه شده اعضای هیئت علمی و پژوهشگران آن در پایگاه ­های استنادی معتبر جهان است. نمایه شدن آثار اعضای هیئت علمی دانشگاه ­ها در این پایگاه ­ها به عنوان عاملی مهم و دقیق در ارزیابی آن دانشگاه مورد نظر قرار گیرد. هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین قانون برادفورد و لوتکا در مورد تولیدات علمی پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی همدان از سال ­های آغاز به ­کار این پایگاه تا پایان دسامبر ۲۰۱۵ بود.

روش ­کار: این پژوهش به­ صورت پیمایشی- توصیفی بود که در آن از شاخص­ های علم سنجی استفاده گردید. جامعه پژوهش کلیه مدارک تولید شده توسط پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی همدان، نمایه در پایگاه اطلاعاتی Web of Sciences  از سال ­های آغاز به­ کار این پایگاه تا پایان دسامبر ۲۰۱۵ بود. برای تحلیل داده ­ها از نرم افزار Web of Sciences .exe و در انجام عملیات نهایی آمار توصیفی و تحلیلی از Excell استفاده شد.

یافته ­ها: قانون لوتکا در توزیع مقالات تولید شده توسط پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی همدان صادق است، به­ طوری که اکثر مدارک توسط تعداد اندکی از پژوهشگران تولید شده و توزیع پراکندگی مجلات ناشر تولیدات دانشگاه علوم پزشکی همدان از قانون برادفورد تبعیت می ­کند. پژوهشگران این دانشگاه علاوه بر همکاری­ های داخلی با دانشگاه­ ها و مؤسسات خارجی نیز همکاری داشته اند.

نتیجه­ گیری: طبق نتایج به دست آمده قانون برادفورد و لوتکا در مورد پژوهشگران این دانشگاه صدق می­ کند و دانشگاه همکاری­ های علمی گسترده با محققین داخل و خارج از کشور دارد.


رضا شکوهی، عبدالله درگاهی، امیر کرمی، میترا محمدی،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( مجله علمی پژوهان،بهار ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: مواد آلی یکی از مهم­ترین خصوصیات کیفی خروجی از تصفیه‌خانه است. هدف این مطالعه مقایسه کارایی سیستم­های نیزار مصنوعی و لجن فعال از نوع هوادهی گسترده در حذف مواد آلی از فاضلاب شهری بر اساس روش سطح پاسخ بود.

روش کار: در این مطالعه تجربی درمجموع ۱۰۰ نمونه به­صورت مرکب برداشت گردید. پارامترهای COD، BOD و کل جامدات معلق با توجه به نوع سیستم تصفیه و زمان راهبری سنجش شد. کلیه مراحل نمونه­برداری، انتقال نمونه، ذخیره‌سازی و اندازه­گیری مطابق روش­های استاندارد آب و فاضلاب انجام شد. طراحی آزمایش‌ها، تعیین مدل و معادله حذف مواد آلی و نیز تعیین نقطه بهینه سیستم با استفاده از روش سطح پاسخ انجام شد.

یافته‌ها: بیشترین میزان حذف COD، BOD و TSS در نیزار مصنوعی به ترتیب ۹۵/۶۷%، ۹۳/۴% و ۸۷/۴۱% و در هوادهی گسترده به ترتیب ۹۷%، ۶۵/۱% و ۸۰/۲% در فصل تابستان به دست آمد. کارایی سیستم هوادهی گسترده در حذف تمامی پارامترها در تمام فصول مورد بررسی بیشتر از سیستم نیزار مصنوعی بود. ضریب همبستگی ۰/۸۹- ۰/۸ تأییدکننده تأثیر زمان راهبری بر کارایی سیستم­های تصفیه بود. مقادیر صحت و دقت در نیزار مصنوعی، ۱۷/۶۵ – ۱۲/۶۴ و در هوادهی گستره، ۱۹/۳۷-۱۶/۰۱ حاصل شد. مدل حاکم بر نیزار مصنوعی و هوادهی گسترده  از نوع خطی بود.

نتیجه‌گیری: کارایی سیستم هوادهی گسترده در صورت راهبری مطلوب بیشتر از نیزار مصنوعی است. روش طراحی سطح پاسخ به‌خوبی از عهده تفسیر کارایی نیزار مصنوعی و هوادهی گسترده در حذف مواد آلی فاضلاب شهری برمی‌آید. 


فاطمه شبیری، سمیه مرادی حقگو، بتول خداکرمی، قدرت اله روشنایی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( مجله علمی پژوهان، پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

سابقه و هدف: تغذیه با شیر مادر یکی از فاکتور های اصلی در سلامتی و بقاء نوزادان است و از عوامل اجتماعی و اقتصادی بی­شماری تاثیر می پذیرد. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل موثر بر خود مراقبتی در شیردهی در زنان نخست­زای مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت در سال ۱۳۹۶ انجام گرفت.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه یک پژوهش توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بود. شرکت کنندگان ۲۲۰ زن نخست زای مراجعه کننده به مراکز سلامت شهر همدان با توجه به داشتن معیارهای ورود به مطالعه بودند و به صورت سرشماری انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه اطلاعات فردی و خود مراقبتی محقق ساخته بود که توسط افراد مورد مطالعه تکمیل گردید. داده ها با استفاده از رگرسیون چندگانه و با استفاده از نرم افزار SPSS۲۱ تجزیه و تحلیل گردید.
یافته‌ها: یافته­ های پژوهش نشان داد که میانگین سن افراد شرکت کننده ۵/۳±۲۴/۸ سال بود. ۳۸/۶ درصد آنان دارای خود مراقبتی ضعیف، ۴۷/۷ درصد خود مراقبتی متوسط و ۱۳/۶ درصد خود مراقبتی خوب داشتند. رضایت کامل از همسر و همچنین مقدار درآمد ماهیانه با میزان خود مراقبتی در ارتباط می باشد (۰/۰۰۱>P).
نتیجه‌گیری: رضایت کامل از همسر و همچنین مقدار در آمد ماهیانه با میزان خود مراقبتی در ارتباط می باشد.  لذا می توان از نتایج این مطالعه برای برنامه ریزی شیر دهی موفق به زنان شیرده در بیمارستان­ ها و مراکز جامع سلامت بهره جست.

پریسا پارسا، بتول خداکرمی، مریم فرهادیان، فائزه فضلی،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( مجله علمی پژوهان، زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: زایمان یکی از دردناکترین تجارب زنان است و کاهش آن از اهداف مهم مراقبت­ هـای مامایی مـی باشـد. هدف این مطالعـه تعیین تأثیر تکنیک­ های تنفسی بر تغییرات رفتاری مادران در برابر درد لیبر و نمره آپگار نوزاد در زنان نخست­ زا بود.
مواد و روش ­ها: پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی بود که بر روی ۱۴۰ نفر زن باردار نخست­ زا مراجعه ­کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان تویسرکان در سال ۱۳۹۸-۹۷ که به صورت تصادفی بلوکی در دو گروه ۷۰ نفره آزمون و کنترل تقسیم شدند، انجام شد. گروه آزمون ۴ جلسه آموزش تکنیک ­های تنفسی رانسوم را دریافت کردند و گروه کنترل مراقبت­ های روتین بارداری را دریافت کردند. ابزار جمع ­آوری اطلاعات پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و بارداری نمره آپگار، مقیاس ارزیابی تغییرات رفتاری در برابر درد (PBI) بود و تجزیه و ﺗﺤﻠﯿﻞ دادهﻫﺎ ﺑﺎ آزﻣﻮنﻫﺎی ﮐﺎی اﺳﮑﻮﺋﺮ، ﺗﯽ ﺗﺴﺖ ﺑﺎ ﺳﻄﺢ ﻣﻌﻨﯽداری P<۰/۰۵ ﺗﻮﺳﻂ ﻧﺮم اﻓﺰار   SPSS ۲۱اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. 
یافته ها: نتایج مقیاس ارزیابی تغییرات رفتاری در برابر درد در دو گروه کنترل و آزمون در دیلاتاسیون ­های ۴-۵ و ۶-۷ و ۸-۱۰ و مرحله دوم زایمان به ترتیب ۰/۰۰۴، ۰/۰۶۵،  ۰/۰۰۱ و ۰/۰۱۷ بود که تفاوت معنی­ داری را نشان داد. نمره آپگار دقیقه اول و پنجم در دو  گروه آزمون و کنترل به ترتیب ۰/۴۱۳= P و ۰/۵۶۳= Pبود. با استفاده از آزمون تی-مستقل تفاوت معنی­ داری بین این دو گروه وجود نداشت.
نتیجه گیری: ﻧﺘﺎیج ﻧﺸﺎن داد اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﮑﻨﯿﮏﻫﺎی ﺗﻨﻔﺴﯽ در ﻣﺮﺣﻠﻪ اول و دوم زایمان منجر به کاهش احساس درد و بهبود پاسخ ­های رفتاری مادران بوده ولی بر پیامد نوزادی تأثیری نداشت.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb