جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای اسدی

امیر اسدی فخر، سودابه اسدی،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( مجله علمی پژوهان، زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: امروزه نیروی انسانی به عنوان ارزشمندترین سرمایه سازمان با مسائل و مشکلات عدیده ای روبه رو است. یکی از این مشکلات، وجود عوامل استرس زا در محیط شغلی است که آثار نامطلوبی بر جسم و روح پرستاران داشته و از کارایی آنان می کاهد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل استرس زای اتاق عمل و تأثیر آن ها بر روی پرستاران اتاق عمل انجام شد.

روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی بود. جامعه پژوهشی شامل ۱۷۲ نفر از پرستاران اتاق عمل ۵ بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال۱۳۹۱ بودند. این افراد با استفاده از سرشماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود. اطلاعات مربوط به عوامل استرس زا در ۵ حیطه، روانی- اجتماعی، اقتصادی و رفاهی، محیطی، مدیریتی و جسمی توسط شاخص های آمار توصیفی و آزمون های آماری تی مستقل و همبستگی با استفاده نرم افزار ۱۶ SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

یافته ها: نتایج نشان داد که ۶۲/۲ درصد از جامعه پژوهش در معرض استرس در حد زیاد قرار داشتند. عوامل روحی روانی و محیطی دارای بیشترین عامل تنش زایی (۵۹/۲۱ و ۳۹/۶۵) و حیطه مدیریتی دارای کمترین عامل تنش زایی بود (۱۷/۷). از بین عوامل تنش زا  بیشترین عامل تنش زایی مربوط به صدمات ناشی از آلودگی با سوزن و آسیب به پوست بود (۵۰ درصد).

نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که بیش از نیمی از افراد دارای استرس زیاد بودند و در رابطه با عوامل استرس زای روحی روانی و حیطه محیطی باید اقدامات جدی صورت گیرد. پیشنهاد می گردد که مداخلاتی با هدف حمایت پرستاران اتاق عمل در مقابل استرس های شغلی طراحی و اجرا گردد.


صادق زارعی، هیمن مرادی، سهیلا اسدی، رقیه عباسعلی پورکبیرره، نسرین ضیامجیدی،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( مجله علمی پژوهان،بهار ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: عنصر روی بخشی از سیستم آنتی اکسیدانی بدن است، لذا کمبود آن سبب اختلال در سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی بدن و افزایش استرس اکسیداتیو می­ گردد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر اکسید روی بر وضعیت آنتی اکسیدانی در رت بود.

روش­ کار: در این مطالعه ۲۵ رت ویستار از جنس نر بصورت تصادفی به ۵ دسته ۵ تایی تقسیم شدند. سپس به مدت ده روز، ۴ گروه از رت­ها در معرض دوزهای مختلف ۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰، ۲۰۰  میلی­گرم بر کیلوگرم اکسید روی (ZnO) به صورت تزریق داخل صفاقی قرار گرفتند و یک گروه به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد. پس از طی این دوره میزان ۲ میلی­لیتر خون از قلب حیوان گرفته و فاکتورهای اکسیدانی و آنتی اکسیدانی شامل گلوتاتیون پراکسیداز (GPX)، سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل  (TAC)، وضعیت اکسیدانی کل (TOS) و پراکسیداسیون لیپیدی (LPO) سنجش گردید.

یافته­ ها: فعالیت آنزیم SOD در گروه­های مصرف کننده اکسید روی (ZnO) با دوزهای متفاوت افزایش قابل توجه آماری نشان داد (۰,۰۵>P). فعالیت آنزیم GPX در گروه­های مصرف کننده اکسید روی تغییر معناداری نسبت به گروه کنترل نشان نداد. تغییرات پراکسیداسیون لیپیدی (LPO) در گروه­های مصرف کننده دوزهای متفاوت اکسید روی بطور چشمگیری معنادار شدند. میزان کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC) و میزان افزایش وضعیت اکسیدانی تام (TOS) در گروه­های مختلف مصرف کننده اکسید روی بطور قابل توجه معنادار شدند (۰.۰۰۱>P).

نتیجه­ گیری: نتایج این مطالعه نشان داد، غلظت­ های اکسید روی استفاده شده در این مطالعه منجر به افزایش قابل توجه فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز و وضعیت اکسیدانی تام و کاهش غیرقابل توجه فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز نسبت به گروه کنترل می­ شود که می­ توانند نشانگر القای استرس اکسیداتیو باشند.


مهدی میرزایی علویحه، سیروس جلیلی، سمیه اسدی، لاله سلیمانی زاده، فرزاد جلیلیان،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( مجله علمی پژوهان، بهار ۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: پیشرفت تحصیلی و بررسی عوامل مؤثر بر آن از مسائل مهم در محیط‌های آموزشی است و در مطالعات متعددی به نقش خودنظم‌دهیِ فراشناختی در پیشرفت تحصیلی دانشجویان اشاره شده است. هدف از مطالعه حاضر تعیین نقش خودنظم‌دهیِ فراشناختی در پیشرفت تحصیلی دانشجویان بود.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی در میان ۳۲۳ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه در سال ۱۳۹۶ انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه خوگزارش دهی جمعیت‌شناختی و خودنظم‌دهیِ فراشناختی پینتریخ و همکاران بود. داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش ۲۱ و با بهره گیری از آزمون‌های آنوا، تی مستقل و همبستگی پیرسون در سطح معناداری ۰/۰۵ مورد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: دامنه سن دانشجویان ۱۸ تا ۲۹ و میانگین آن ۲/۴۷±۲۲/۷۸ سال بود. دانشجویان ۶۵/۷۹ درصد از حداکثر نمره خودنظم‌دهیِ فراشناختی کسب کردند. میان خودنظم‌دهیِ فراشناختی و پیشرفت تحصیلی همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت (۰/۰۰۱ > & ۰/۳۶۰ =r). در مجموع ۱۴ درصد از واریانس متغیر خودنظم‌دهیِ فراشناختی توسط متغیرهای زمینه‌ای مورد مطالعه پیش بینی شد که در این میان تحصیلات مادر (۰/۲۷۸ =β) و سن (۰/۲۲۶=β) پیش بینی کننده‌های قوی‌تری بودند.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد تاکید بر برنامه‌ریزی مداخلات مؤثر ارتقای خودنظم‌دهیِ فراشناختی بتواند تاثیرات سودمندی را در ارتقای پیشرفت تحصیلی دانشجویان بدنبال داشته باشد.

سعیده سادات مرتضوی، زهرا مرتضوی، ملیحه صفری، سولماز رهبر، محمدرضا اسدی،
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( مجله علمی پژوهان، پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: اختلالات اسکلتی- عضلانی از شایعترین مشکلات دانش‌آموزان است که در صورت عدم پیشگیری و درمان منجر به اختلالات فیزیکی، روانی و اجتماعی می‌گردد. هدف از این مطالعه، ارتباط اختلالات اسکلتی- عضلانی و مشخصات کیف مدرسه در دانش‌آموزان کم توان ذهنی بود.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه‌ی مقطعی، با مشارکت ۳۳ دانش‌آموز کم توان ذهنی شهر همدان در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ انجام شد. جهت جمع‌آوری داده‌ها، از پرسش‌نامه‌های جمعیت‌شناختی و اختلالات اسکلتی- عضلانی Nordic استفاده شد. برای تحلیل داده‌ها از آزمون‌های  Independent t-testو Chi-square استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد، شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در دانش‌آموزان کم توان ذهنی، ۵۴ درصد است و شایع‌ترین محل درد، در ۳۶ درصد آن‌ها درد شانه می‌باشد. ارتباط وزن کیف با جنسیت دانش‏آموزان کم توان ذهنی (۰/۰۰۶ = P) و تحصیلات مادران (۰/۰۱ = P) معنی‏دار بود. بین نوع کیف با درد اسکلتی- عضلانی ارتباط معنی‌داری مشاهده نشد (۰/۴۸ = P).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، تدوین برنامه‌های منظم درمانی و همکاری نزدیک متخصصین توان‌بخشی با معلمین و خانواده‌های این دانش‌آموزان ضروری است تا تشخیص و درمان به موقع انجام شود. همچنین نیاز به آموزش‌های لازم در زمینه‌ی ارگونومی به منظور سلامت دانش‌‌آموزان کم توان ذهنی باید مورد توجه قرار گیرد.

فاطمه کیمیایی اسدی، داوود تقوایی، ذبیح پیرانی،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( مجله علمی پژوهان، تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: یکی از مسئولیت‌های نظام آموزشی در کنار خانواده، آموزش مهارت‌های زندگی به کودکان و نوجوانان است. روش تدریس بدیعه‌پردازی، یک روش جدید آموزشی و تمرینی در تقویت خلاقیت است. اثربخشی آموزش مهارت‌های زندگی به روش بدیعه‌پردازی بر مدارای اجتماعی، خردمندی و کنترل عواطف نوجوانان پسر دوره‌ی متوسطه‌ی اول هدف اصلی این پژوهش بوده است.
مواد و روش ها: این پژوهش یک پژوهش نیمه آزمایشی است با جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان پسر دوره اول متوسطه شهر همدان به تعداد ۵۰۰۰ نفر. حجم نمونه آماری ۵۰ نفر (۲ گروه ۲۵ نفری) است که از طریق روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب شده‌اند. برای گردآوری داده‌ها از پرسش‌نامه‌‌های مدارای اجتماعی، خردمندی و کنترل عواطف و برای تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره MANCOVA و آزمون تعقیبی شفه استفاده شده است.
یافته‌ها: با توجه به داده‌های به‌دست‌آمده از آزمون شفه، میانگین پس‌آزمون گروه تحت آموزش به روش بدیعه‌پردازی و تأثیر آن بر مدارای اجتماعی و میزان خردمندی و کنترل عواطف (که شامل کنترل خشم، عاطفه مثبت، خلق افسرده و اضطراب نوجوانان است) به ترتیب ۱۰/۰۸، ۲۸/۱۶، ۱۲/۳۲، ۱۱/۱۱،۶۴/۸ و ۹۶/۱۳ نمره بیشتر از گروه کنترل است.
نتیجه‌گیری: آموزش مهارت‌های زندگی به روش بدیعه‌پردازی به‌عنوان یک روش اثربخش بر بهبود مدارای اجتماعی و خردمندی و کنترل عواطف نوجوانان پسر مطرح است که در طراحی مداخلات آموزشی پیشنهاد می‌گردد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb