جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای اسلامی

فرزانه رحیمی، فریبا اسلامی، محمد مهدی کهنگی،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( مجله علمی پژوهان، بهار ۱۳۹۷ )
چکیده

سابقه و هدف: عدم آگاهی و ترس زنان یکی از دلایل افزایش سزارین و عوارض مادری و دوره نوزادی است. هدف از پژوهش حاضر تعیین تأثیر آموزش ­های دوران بارداری، بر پیامدهای مادری و نوزادی در زنان باردار گروه پرخطر بود.
مواد و روش‌‌ها: پژوهش حاضر به روش کارآزمایی بالینی تصادفی، بر روی ۱۵۰ زن باردار گروه پرخطر مراجعه­ کننده به بیمارستان امیرالمؤمنین شهرضا در سال ۱۳۹۴ انجام شد. نمونه­ ها به طور تصادفی در دو گروه و مداخله و کنترل قرار گرفتند. گروه کنترل فقط مراقبت­ های معمول دوران بارداری و گروه مداخله مراقبت ­های معمول دوران بارداری به همراه آموزش­ های دوران بارداری را دریافت می­ کردند. در نهایت بعد از زایمان پیامد مادری و نوزادی در هر دو گروه از جمله نوع زایمان، ضریب آپگار، وزن، قد، دورسر و زردی نوزادی با استفاده از آزمون تی مستقل و کای دو اندازه­ گیری شد.
یافته‌ها: دو گروه مداخله و کنترل از نظر متغیرهای دموگرافیک و مامایی تفاوت آماری معنی­ داری نداشتند (۰/۰۵P) اما بین ضریب آپگار دقیقه اول و پنجم بعد از تولد و زردی نوزادی بین دو گروه تفاوت آماری معنی­ داری مشاهده نشد (۰/۰۵ نتیجه‌گیری: افزایش آگاهی و آموزش­ های دوران بارداری به زنان باردار گروه پرخطر، موجب ارتقا و بهبود سلامتی نوزادان و افزایش زایمان طبیعی شود. از این رو پیشنهاد می­ شود که از آموزش ­های دوران بارداری به طور گسترده ­تری استفاده شود.

شهریار سعیدیان، مریم اسلامی، علیرضا داشی پور،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( مجله علمی پژوهان، تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: امروزه با افزایش مقاومت باکتری­ ها در برابر آنتی­ بیوتیک­ ها، استفاده از گیاهان دارویی مورد استقبال قرار گرفته است. هدف تحقیق تعیین خواص آنتی­ باکتریال عصاره ­ی گیاه کارلا بر روی  باکتری اشریشیا کولی و استافیلوکوکوس اورئوس به منظور بررسی خواص بازدارندگی و یافتن داروهای جایگزین است.
مواد و روش‌‌ها: در این تحقیق اثر ضدمیکروبی عصاره­ های آبی و الکلی گیاه کارلا روی اشریشیا کولی و استافیلوکوکوس اورئوس با استخراج عصاره­ گیاه به روش انتشار در چاهک انجام شده و قطر هاله عدم رشد اندازه گیری و حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی تعیین گردید.
یافته‌ها: حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی اشریشیا کولی بیشترین حساسیت را به عصاره الکلی برگ با میانگین mg/ml ۶۲/۵ و mg/ml ۱۲۵ و استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین حساسیت را به عصاره الکلی میوه با میانگین mg/ml ۶۴ و mg/ml ۶۴ نشان دادند. قطر هاله عدم رشد عصاره الکلی برگ برای اشریشیا کولی mm ۱۹ و قطر هاله عدم رشد عصاره الکلی میوه برای استافیلوکوکوس اورئوس mm ۲۶/۲ می باشد که تاییدکننده نتایج حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی است. حداقل غلظت مهارکنندگی اشریشیاکلی مربوط به عصاره الکلی برگ و حداقل غلظت کشندگی نیز مربوط به الکلی میوه بود.
نتیجه‌گیری: نتایج برای استافیلوکوکوس از ترتیب عصاره آبی برگ < الکلی برگ= الکلی بذر= آبی میوه < الکلی میوه به لحاظ قدرت بازدارندگی رشد باکتری پیروی می­ کند. کمترین اثر ضدمیکروبی بر روی اشریشیاکولی مربوط به عصاره آبی میوه است. عصاره الکلی برگ و الکلی میوه کارلا خاصیت ضد باکتریایی برای اشریشیاکولی و استافیلوکوکوس اورئوس دارند و می ­توانند به عنوان یک جایگزین برای آنتی بیوتیک های تجاری مطرح باشند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb