جستجو در مقالات منتشر شده


۱۲ نتیجه برای ایمنی

آرزو کرمپوریان، رضا حسین آبادی، بهزاد ایمنی،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( مجله علمی پژوهان، پاییز ۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه و هدف: دوایر کنترل کیفی به عنوان یک رویکرد مهم در بهبود رفتار، افزایش انگیزه و کاهش استرس در کارکنان در نظر گرفته می شود. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش و به کارگیری دوایر کنترل کیفی بر میزان رضایت مندی شغلی پرستاران صورت گرفت.

مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که پس از انتخاب دو پایگاه از بین واحدهای فوریتهای پزشکی استان همدان، به روش تصادفی ساده پایگاه مرکزی فوریت های پزشکی شهرستان همدان (۲۵ پرستار) در گروه آزمون و فوریت های پزشکی شهرستان ملایر (۱۶ پرتار) در قالب گروه کنترل وارد مطالعه شدند. ابزار استفاده شده در تحقیق پرسشنامه رضایت مندی شغلی بود که براساس تئوری دو عاملی هرزبرگ تهیه شده بود. پس از آموزش و تشکیل دوایر کیفی درگروه آزمون میزان رضایت شغلی هر دو گروه مورد سنجش قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار ۱۶-SPSS استفاده شد.
یافته ها: نتایج آنالیز قبل و بعد از مداخله اختلاف عمده ای را از نمرات عوامل بهداشتی (P<۰,۰۰۱) انگیزشی (P<۰.۰۰۱) و نمره کل رضایت شغلی

(P<۰,۰۰۱) در گروه آزمون نشان داد. اما در گروه شاهد اختلاف عمده ای قبل و بعد از مداخله در نمرات عوامل بهداشتی (P=۰.۰۶۹) انگیزشی (P=۰.۰۹۴) و نمره کل رضایتمندی شغلی (P=۰.۴۹۵) وجود نداشت. همچنین مقایسه دو گروه بعداز مداخله نشان داد که اختلاف معنی داری از نظر نمره عوامل انگیزشی (P=۰.۰۰۱) و نمره کل رضایت مندی شغلی (P=۰.۰۰۳) بین دو گروه وجود داشت در حالی که از نظر نمره عوامل بهداشتی اختلاف معنی داری بین دو گروه آزمون و شاهد مشاهده نشد(P=۰.۰۸۲).

بحث و نتیجه گیری: این مطالعه تاثیر آموزش واجرای دوایر کیفی بر رضایت مندی شغلی پرستاران شاغل در فوریت های پزشکی را مورد تایید قرار داده و این روش را به عنوان یک شیوه مدیریتی جهت به کارگیری توسط مدیران فوریت های پزشکی پیشنهاد می نماید.


آرزو کرمپوریان، ناهید محمدی، بهزاد ایمنی، سعید دشتی،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( مجله علمی پژوهان، بهار ۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: آشنایی دانشجویان فوریت پزشکی از اصول اخلاق حرفه ای آن ها را در ارائه خدمات بهتر یاری نموده و تنش حرفه ای را به حد اقل خواهد رسانید. تحقیق حاضر با هدف تثبیت آگاهی از مباحث اخلاق حرفه ای بر اساس آموزش کلاس محور در دانشجویان فوریت پزشکی انجام شده است.

روش کار: این مطالعه توصیفی–مقطعی می باشد. جامعه ی پژوهش شامل کلیه ی دانشجویان سال آخر فوریت پزشکی به تعداد ۳۰ نفر بودند که با شیوه ی سر شماری وارد مطالعه شدند. جهت تثبیت آگاهی از پرسشنامه پژوهشگر ساخته استفاده شد. جهت تعیین اعتبار محتوا و صوری، پرسشنامه در اختیار ده نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه قرار گرفت و بر اساس نظرات آنان اصلاحات انجام شد. میزان پایایی به صورت آزمون باز آزمون حاصل از تکمیل ده پرسشنامه با فاصله دو هفته توسط گروه مشابه با واحد های پژوهش مورد بررسی قرار گرفت ،که r=۰,۸۳ را نشان داد. همچنین ضریب آلفای کرونباخ برابر a=۰.۹۰ نشان دهنده ی پایایی و ثبات درونی پرسشنامه بود. نتایج حاصل با نرم افزار SPSS ۱۶ تحلیل شد.

یافته ها: میزان آگاهی دانشجویان قبل از تدریس ۹۷%در حد ضعیف و ۳%در حد متوسط بود. در امتحان پایان ترم نمرات فراگیران بین ۱۴-۲۰ و میانگین آن ۱۶,۵۸ بود به منظور تثبیت آگاهی پس از گذشت سه ترم، مجددا میزان آگاهی دانشجویان با استفاده از چک لیست سنجیده شد. نتایج نشان داد میانگین نمرات دانشجویان ۶۹.۲۴، اکثر نمونه ها (۸۰%) دارای آگاهی بالا و ۲۰% دارای آگاهی ضعیف بودند.

نتیجه گیری: در سیاست گذاری وزارت بهداشت و درمان، تهذیب اخلاق مقدم بر علم برای کلیه اعضای حرف پزشکی، خصوصا دانشجویان فوریت پزشکی است. میزان آگاهی دانشجویان در بعضی از حوزه ها مانند وظیفه شناسی در حد بالا (۸۰%)،در حوزه ی قانونی بسیار ضعیف و در بعضی از حوزه ها مانند احترام، نوع دوستی در حد متوسط بود. لذا توصیه می گردد در زمینه ی قوانین حرفه ای، اساتید وقت بیشتری را صرف نمایند.


بهزاد ایمنی، لیلا نظری، لیلا مجیدی، میترا زندیه، محمود تعجبی،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( مجله علمی پژوهان، زمستان ۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه و هدف: مواجهه با خشونت در محیط کار به عنوان عامل خطری تهدیدکننده برای سلامتی کارکنان محسوب می شود. کارکنان مراکز بهداشتی- درمانی به ویژه پرستاران بیشتر از سایر کارکنان در معرض خطر تهدید، خشونت فیزیکی و کلامی قرار می گیرند. لذا هدف از این مطالعه بررسی علل و راهکارهای خشونت در محیط کار پرستاران شاغل در اورژانس بیمارستانهای منتخب آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهر همدان می باشد.
روش کار: در این مطالعه کلیه پرستاران شاغل در اورژانس بیمارستانهای منتخب دانشگاه علوم پزشکی همدان (۵۲نفر) در سال ۱۳۹۱ مورد مطالعه قرار گرفتند .ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد شده مربوط به خشونت محل کار در واحدهای سلامت، مشتمل بر ۴ بخش (اطلاعات جمعیت شناختی، تهدید، خشونت فیزیکی و کلامی) بود که توسط پرستاران تکمیل گردید. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمونهای آماری توصیفی و تحلیلی در نرم افزار SPSS v,۱۶ استفاده شد.
نتایج: ۹۶% پرستاران در طول دوره کاری خود مورد خشونت قرار گرفته بودند. خشونت علیه پرستاران مرد بیشتر از پرستاران زن بوده است. همچنین بیشترین عامل خشونت علیه پرستاران، خشونت کلامی بوده و بیشترین علت و عامل محرک بروز خشونت شلوغی و ازدحام در ایستگاه پرستاری بوده است.
نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد در این مطالعه میزان خشونت علیه پرستاران بالا بوده و بیشترین میزان خشونت علیه پرستاران، خشونت کلامی بوده است. لذا جهت به حداقل رساندن خشونت در محیط بیمارستان بایستی از سوی مسئولان امر، راهبردهای پیشگرانه مناسب، اجرای مدیریت صحیح، اقدامات محافظت کننده مناسب و آموزش همگانی در نظر گرفته شود.

میترا زندیه، اکرم پاکرو پایروندی، بهزاد ایمنی، سارا احمدی، قدرت الله روشنائی،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( مجله علمی پژوهان، زمستان ۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: کیفیت خدمات و جلب رضایت مشتری از اولویت های سیستم درمانی است. رعایت حقوق بیماران از مواردی است که رضایت بیماران را در پی خواهد شد. لذا رعایت حقوق بیماران از اولویت های درمانی و ضرورتی اجتناب ناپذیر است، با توجه به این موضوع و اهمیت کنترل کیفیت مراقبت ها، این پژوهش با هدف تعیین چگونگی رعایت اجزای منشور حقوق بیمار توسط پرسنل هوشبری و جراحی بیمارستان های آموزشی همدان در سال ۱۳۹۱ اجرا گردید.

روش کار: این مطالعه توصیفی_تحلیلی بر روی تمام پرسنل هوشبری و جراحی، اتاق عمل بیمارستان های آموزشی همدان در سال ۱۳۹۱ (۲۰۵) نفر انجام شد. اطلاعات لازم از طریق ۴ چک لیست رعایت حقوق بیمار در بخش های : پذیرش، اتاق جراحی (پرسنل هوشبری) اتاق جراحی (پرسنل جراحی) و ریکاوری، جمع آوری گردید. هر یک از پرسنل ۵ بار تحت مشاهده قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ و آزمون کای دو استفاده شد. یافته ها: میانگین امتیاز رعایت حقوق بیمار در بخش های پذیرش، جراحی (پرسنل هوشبری)، جراحی (پرسنل اتاق عمل) و ریکاوری به ترتیب ۷۰، ۵۳/۶، ۵۷ و ۵۵ امتیاز کامل چک لیست های مربوطه بود و در کل رعایت حقوق بیمار در حد متوسط (۵۰/۲) بود و نحوه رعایت حقوق بیمار، با جنسیت (P=۰/۰۳) و بخش ارائه مراقبت (P=۰/۰۱) ارتباط معنا داری داشت.

نتیجه گیری: رعایت حقوق بیمار دراتاق عمل بیمارستان های آموزشی شهر همدان در سال ۹۱ در سطح متوسط بود و لازم است برای ارتقاء حقوق بیماران در اتاق عمل در زمینه های شناسائی افراد گروه درمانی، حفظ حریم بیمار، ارائه اطلاعات ضروری درمورد جراحی ، انتخاب شیوه بیهوشی توسط بیمار اقدامات مناسب انجام شود.


بهزاد ایمنی، زهرا ابوالفتحی،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( مجله علمی پژوهان، زمستان ۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: اجرای طرح حاکمیت بالینی در بیمارستان‌ها به منظور افزایش کیفیت خدمات ارائه شده به عوامل متعددی نیاز دارد، که از آن جمله میتوان به عوامل مؤثر بر کاهش یا افزایش رضایت بیماران، تآثیر نحوه ی برخورد پرسنل بر روی افزایش رضایت بیماران و میزان تبعیت و مشارکت پرسنل در اجرای طرح اشاره کرد. این مطالعه با هدف بررسی میزان رضایت بیماران از روش‌های اجرای حاکمیت بالینی در شهر همدان در سال ۱۳۹۲ انجام گرفت.

روش کار: این مطالعه ی توصیفی به شکل مقطعی، بر روی ۱۲۲ نفر از بیماران بستری در بخش های جراحی بیمارستان بعثت همدان که در سال ۱۳۹۲ تحت جراحی قرار گرفته بودند انجام شد. بیماران به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند. ابزار گرداوری داده ها شامل یک پرسشنامه دو قسمتی پژوهشگر ساخته بود. اطلاعات بدست آمده با استفاده از آمار توصیفی و توسط نرم افزار SPSS ۱۷ مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: ۶۴ درصد از بیماران سابقه بستری قبلی در بیمارستان مذکور را نداشته اند و محل سکونت ۶۴ درصد از بیماران شهر و ۳۶ درصد روستا بوده است، همچنین بیشتر بیماران ۴۵ درصد دارای تحصیلات زیر دیپلم بودند. نتایج مطالعه نشان داد که ۲ درصد بیماران بدون رضایت، ۱۱ درصد از بیماران رضایت کم، ۵۵ درصد رضایت متوسط و ۳۲ درصد رضایت زیاد داشته‌اند.

نتیجه گیری: نتایج نشان داد برخورد و رفتار خوب پرسنل بیمارستان، پاسخ دهی به سؤالات بیمار، آگاه کردن بیمار از وضعیت فعلی بیماری خود و همچنین توضیح مراحل درمان همگی منجر به افزایش رضایت بیماران و همکاری بیشتر آنها با کادر پزشکی و در نتیجه بهتر طی شدن روال روند بهبودی و درمان بیماری می شود.


آرزو کرمپوریان، مهناز خطیبان، کتایون جهانگیری، زهرا رضوی، بهزاد ایمنی،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( مجله علمی پژوهان، زمستان ۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: استفاده از ارزشیابی کار آمدترین روش بهبود کیفی آموزش است. ابزارهای ارزیابی بالینی مختلفی برای رسیدن به این هدف طراحی شده اند که آموزش نامه از آن جمله است. مطالعه حاضر به منظور تاثیر بکارگیری آموزش نامه بر رضایت دانشجویان فوریت پزشکی و نمرات ارزشیابی آنان در دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال ۱۳۹۲ انجام گرفته است.

روش کار: پژوهش از نوع مداخله ای بود. کلیه دانشجویان فوریت پزشکی (۳۳ دانشجو) با سر شماری وارد پژوهش شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات آموزشنامه و پرسشنامه رضایتمندی بود. اعتبار محتوا و صوری فرم های آماری آموزش نامه و پرسشنامه های رضایتمندی توسط اعضای هیات علمی دانشگاه تایید گردید. ضریب آلفای کرونباخ ۰/۹۷ برای فرم ها و ۰/۹۱ برای پرسشنامه ها به دست آمد. داده ها توسط نرم افزار ۱۶ SPSS و با استفاده از آزمون تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.

یافته ها: میانگین نمرات رضایتمندی دانشجویان ۰/۶۲±۲/۵۵، میانگین نمرات خود ارزیابی دانشجویان ۱/۰۳±۲/۹۶ و ارزشیابی توسط مربی اول ۱/۰۳±۲/۸۱، همچنین ارزشیابی توسط مربی دوم ۱/۰۱±۲/۷۴ و نیز توسط هر دو مربی ۱/۰۱±۲/۷۷ به دست آمد. نتایج حاصل نشان دادند که نمرات خود ارزیابی دانشجویان با ارزشیابی مربیان، رضایتمندی دانشجویان با میانگین نمرات خود ارزیابی آنان، نمرات خود ارزیابی دانشجویان و معدل آنها و نمرات ارزشیابی مربیان و معدل دانشجویان ارتباط معناداری وجود دارد در حالیکه بین نمرات رضایتمندی دانشجویان و نمرات ارزشیابی توسط مربیان ارتباط معکوس معنی دار وجود دارد (P˂۰/۰۵).

نتیجه گیری: با توجه به رضایت دانشجویان از بکارگیری آموزش نامه و نیز تشابه نمرات خود ارزیابی و ارزشیابی مربیان می توان این روش را به دلیل عینی و ساده بودن جهت ارزشیابی چند منبعی دانشجویان در آموزش بالینی آنان پیشنهاد نمود.


علیرضا قلعه ای، بهناز مهاجران، محمود تعجبی، بهزاد ایمنی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( مجله علمی پژوهان، تابستان ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: کیفیت زندگی کاری یک برنامه جامع است که به ارتقای بهره وری، بهبود عملکرد و رضایتمندی کارکنان منجر می گردد. استرس شغلی نیز واکنش‌های‌ فیزیکی‌، ذهنی‌ و عاطفی‌ فرد است که‌ در نتیجه‌ تغییرات‌ و نیازهای‌ زندگی‌ کاری فرد تجربه‌ می‌شوند. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط کیفیت زندگی کاری با استرس های شغلی کارکنان دانشگاه بوعلی سینا همدان انجام گردید.

روش کار: مطالعه ی حاضر توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی بود، که بر روی کلیه کارکنان دانشگاه بوعلی سینا همدان در سال ۱۳۹۲ که ۱۷۸ نفر بودند انجام گرفت. داده ها بوسیله دو پرسشنامه تعیین کیفیت زندگی کاری و پرسشنامه طبقه بندی میزان استرس فرد گردآوری شد. تجزیه و تحلیل با استفاده از آزمون لاندا و ضریب همبستگی پیرسون با نرم افزار SPSS-۱۶ انجام شد.

یافته ها: نتایج نشان داد که سطح کیفیت زندگی کاری در جامعه مورد پژوهش در حد متوسط بود و بین کیفیت زندگی‌کاری با تحصیلات کارکنان (۰/۰۰۱=P) و سابقه کار آنان (۰/۰۴=P) همبستگی معناداری وجود داشت. اما ارتباط معناداری با جنس، تاهل، سن وجود نداشت. ضمناً بر اساس آزمون همبستگی پیرسون، ارتباط معناداری بین کیفیت زندگی کاری و استرس شغلی افراد به دست آمد (۰/۰۰۴=P). به عبارتی هر قدر کیفیت زندگی کاری فرد بیشتر شود، استرس کمتری را تجربه می نماید.

نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش مدیران می توانند با بهبود سطح کیفیت زندگی کاری از طریق استقرار برنامه های مشارکتی و کار تیمی استرس شغلی در محیط کار را کاهش دهند.


بهزاد ایمنی، ناهید نوروزی، مریم بسطامی، امیر محمد معراجی خواه،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( مجله علمی پژوهان، پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: یادگیری به روش چندرسانه ای به عنوان یکی از انواع یادگیری دانشجو محور، یکی از پدیده های دنیای مدرن است که در عصر اطلاعات و در جامعه مبتنی بر دانش پا به عرصه وجود گذاشته است. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر الگوی تدریس چندرسانه ای بر یادگیری و رضایتمندی درس تکنولوژی جراحی مغز و اعصاب در مقایسه با روش تدریس سنتی در دانشجویان کارشناسی اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام گردید.
مواد و روش‌‌ها: پژوهش حاضر یک مطالعه مداخله ای نیمه تجربی است که بر روی دانشجویان رشته کارشناسی اتاق عمل، صورت پذیرفت. روش نمونه گیری به صورت سرشماری بود. قسمت نخست درس مغز و اعصاب به روش  سنتی و قسمت دوم درس به روش چندرسانه ای با استفاده از نرم افزار تهیه شده, تدریس شد. در انتهای هر دو روش، میزان یادگیری و رضایتمندی دانشجویان در هر دو مرحله از طریق آزمون کتبی و پرسشنامه رضایتمندی مورد بررسی قرار گرفت. داده ها پس از ورود به نرم افزار SPSS ۲۳ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: بر اساس آزمون تی زوجی مقایسه نمرات دانشجویان در دو روش سنتی و چند رسانه­ای تفاوت آماری معنی داری را نشان داد (۰/۰۰۱=P). همچنین مقایسه رضایتمندی دانشجویان در دو روش سنتی و چند رسانه ­ای با توجه به آزمون تی زوجی تفاوت آماری معنی داری را نشان داد (۰/۰۰۴=P).
نتیجه‌گیری: بر اساس بررسی های انجام شده مشخص گردید که نرم افزار آموزشی طراحی شده می تواند به عنوان یک استراتژی مؤثر آموزشی باعث ارتقای میزان یادگیری دانشجویان اتاق عمل شود.

شیردل زندی، بهزاد ایمنی، مهرنوش مصطفایی، صغری ربیعی،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( مجله علمی پژوهان، زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: شاخص توده بدنی مادر، نقش مهمی در پیامد بارداری دارد که می تواند باعث بروز بیشتر عوارض جراحی در زنان باردار شود. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع عوارض زودرس مادری سزارین و ارتباط آن با شاخص توده بدنی انجام شد.
موارد و روش ها: این مطالعه توصیفی-تحلیلی بصورت مقطعی در خرداد و تیر ماه سال  ۱۳۹۸ و بر روی ۱۲۰ بیمار کاندید جراحی سزارین در بیمارستان فاطمیه همدان انجام گرفت. نمونه ها به روش تصادفی انتخاب شده و با استفاده از چک لیستی مدت زمان جراحی، میزان خونریزی حین جراحی، مدت زمان ایلئوس، میزان درد، میزان داروی مسکن دریافتی، التهاب زخم جراحی، ترشح و قرمزی زخم جراحی ارزیابی شد. در نهایت داده ها در دو بخش توصیفی و استنباطی با نرم افزار SPSS نسخه ۲۳ تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد میانگین مدت زمان جراحی ۴۴ دقیقه، میانگین خونریزی حین جراحی ۷۷۶ میلی لیتر، مدت زمان ایلئوس ۱۷ ساعت، میزان درد ۴/۸۲ و میانگین میزان مسکن دریافتی ۱/۶۶ عدد شیاف دیکلوفناک بود. همچنین احتمال بروز التهاب ۴/۲%، ترشح زخم جراحی ۴/۲% و بروز قرمزی ناحیه زخم ۵/۸% بود. بین شاخص توده بدنی و متغیرهای مدت زمان جراحی، خونریزی، میزان درد و میزان مسکن دریافتی رابطه ­ی مثبت و معناداری مشاهده شد (۰/۰۵<P) اما بین این متغیر با مدت زمان ایلئوس و بروز التهاب زخم، ترشح زخم و قرمزی ناحیه زخم جراحی ارتباط معنا داری مشاهده نشد ( ۰/۰۵>P).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عوارض زودرس مادری در سزارین شیوع نسبتا بالایی دارد و در این میان بین مدت زمان جراحی، میزان خونریزی، میزان درد و تعداد مسکن دریافتی با شاخص توده بدنی مادر ارتباط مثبت و معنادار وجود دارد.

رامین نادری به راد، بهزاد ایمنی، سپیده رضوانی،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( مجله علمی پژوهان، تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

سابقه و هدف: جهت ارائه مراقبت های اثربخش و صحیح به بیماران، داشتن صلاحیت بالینی الزامی می باشد. به همین منظور یافتن مولفه های موثر بر صلاحیت بالینی و ارتقاء آن اهمیت بالایی دارد. لذا این مطالعه با هدف تعیین همبستگی هوش معنوی و صلاحیت بالینی در دانشجویان اتاق عمل و هوشبری دانشگاه علوم پزشکی همدان طراحی و اجرا گردید.
مواد و روش‌‌ها: این پژوهش توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی بود که بر روی ۱۰۷ نفر از دانشجویان ترم ۴ و ۶ رشته اتاق عمل و هوشبری دانشکده پیراپزشکی همدان در سال ۱۳۹۷ انجام شد. نمونه گیری به روش سرشماری انجام شد. ارزیابی دانشجویان با استفاده از پرسشنامه های هوش معنوی کازدین و همکاران (۱۹۸۶) و پرسشنامه ارزیابی صلاحیت بالینی لیو و همکاران (۲۰۰۹) انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی و تی تست استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که ۵۰/۴۶ درصد از دانشجویان، دارای نمره هوش معنوی بیشتر از میانگین (محدوده خوب) و ۴۹/۵۴ درصد از دانشجویان، دارای نمره کمتر از میانگین (محدوده متوسط)  بودند. همچنین ۵۵/۱۴ درصد از دانشجویان، دارای نمره صلاحیت بالینی بالاتر از میانگین (محدوده خوب) و ۴۴/۸۶ درصد دارای نمره کمتر از میانگین (محدوده متوسط) بودند. آزمون همبستگی پیرسون نشان داد، بین همبستگی هوش معنوی دانشجویان و صلاحیت بالینی آن ها همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد (۰/۰۴۷<P ).
نتیجه‌گیری: بین صلاحیت بالینی و هوش معنوی همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. مدیران آموزش می توانند با توجه به آموزش مهارت های هوش معنوی سبب ارتقاء صلاحیت بالینی دانشجویان گردند. همچنین به دلیل اهمیت بالای صلاحیت بالینی در حیطه اتاق عمل لزوم انجام این پژوهش با جامعه آماری بالاتر حائز اهمیت می باشد.

سپیده رضوانی، بهزاد ایمنی، رامین نادری به راد،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( مجله علمی پژوهان، تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

سابقه و هدف: سلامت روان توانایی مقاومت در برابر مشکلات است و هوش هیجانی توانایی درک و کنترل هیجانات بوده و به زندگی نظم و ثبات می بخشد. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی سلامت روان و هوش هیجانی در پیشرفت تحصیلی دانشجویان انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی بود که بر روی ۹۴ دانشجوی اتاق عمل  دانشکده پیراپزشکی همدان در سال ۱۳۹۸انجام شد. نمونه گیری بصورت سرشماری انجام شد. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش شامل پرسشنامه هوش هیجانی ایمنی و همکاران ۲۰۱۸، پرسشنامه سلامت روان گلدبرگ و پرسشنامه استاندارد پیشرفت تحصیلی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ۱۶  تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: تحلیل داده ها نشان داد که بین هوش هیجانی و سلامت روان دانشجویان اتاق عمل ترم های چهار (۰/۸۵۸r=) و شش (۰/۹۳۲r=) و هشت  (۰/۸۴۶r=) رابطه­ ی خطی مستقیم، مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین هوش هیجانی و پیشرفت تحصیلی (میانگین معدل) دانشجویان اتاق عمل ترم های چهار (۰/۸۶۷r=) و شش (۰/۸۱۸r=) و هشت (۰/۷۶۶r=) رابطه­ ی خطی مستقیم، مثبت و معناداری وجود دارد. ضمنا بین سلامت روان و پیشرفت تحصیلی (میانگین معدل) دانشجویان اتاق عمل ترم های چهار (۰/۸۳۷r=) و شش  (۰/۸۱۴r=) و هشت (۰/۷۹۸r=) رابطه­ ی خطی مستقیم، مثبت و معناداری وجود دارد.
نتیجه‌گیری: یافته های این مطالعه نشان داد  هر چه هوش هیجانی و سلامت روان دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی بیشتر باشد سبب پیشرفت تحصیلی دانشجویان می گردد.

مهرنوش مصطفایی، بهزاد ایمنی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( مجله علمی پژوهان، بهار ۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: با توجه به اهمیت فراوان سلامت مادران و کودکان در سطح جامعه، شناسایی عوامل خطر در طول جراحی سزارین، به عنوان یکی از رایج‌ترین جراحی‌های زنان و زایمان اهمیت دارد. لذا این مطالعه با هدف تبیین عوامل خطر تهدید‌کننده‌ی سلامت مادر، جنین و نوزاد در جراحی سزارین انجام گرفت.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه‌ی نظریه‌ی زمینه‌ای، در سال ۱۳۹۹ در بیمارستان فاطمیه شهر همدان انجام گرفت. این مطالعه از طریق نمونه‌گیری هدفمند و ۲۵ مصاحبه‌ی نیمه‌ساختار یافته با افراد درگیر در انجام سزارین انجام شد. صحت داده‌ها با استفاده از معیارهای Lincoln و Guba بررسی گردید و بر اساس روش Strauss و Corbin مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: در این مطالعه، ۳ طبقه و ۸ زیرطبقه شناسایی شد که شامل عوامل زمینه‌ای (بارداری پرخطر، جنین غیرطبیعی، فاکتور زمینه‌ای خطرزا)، عوامل محیطی (تجهیزات پزشکی نامطلوب، الکتروسرجری غیرایمن، بارکاری زیاد) و عوامل انسانی (کمبود مهارت تیم پزشکی، خطای فردی تیم پزشکی) بود.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عوامل زمینه‌ای، محیطی و انسانی می‌توانند عوارضی را در طول سزارین رقم بزنند، لذا حائز اهمیت است که با در نظر گرفتن این نتایج و به کار بردن راهبردهای مدیریتی و پیشگیری‌کننده، اثرات منفی عوامل شناسایی شده حذف گردد تا مادر و کودک یک جراحی ایمن را تجربه کند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb