جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای دوگونچی

علی وفایی نجار، محمد واحدیان شاهرودی، میترا دوگونچی، عبدالمنان دوگونچی،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( مجله علمی پژوهان، زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: فرسودگی شغلی حالت پیشرفته فشار روانی است که هسته آن خستگی عاطفی است. این نشانگان همراه با خستگی فیزیکی، هیجانی و روانی، به دنبال قرار گرفتن طولانی مدت در موقعیت کار سخت می باشد. لذا این مطاله با هدف تعیین اثربخشی آموزش فعالیت بدنی بر خستگی عاطفی کارمندان در سال ۹۲ انجام شد.

روش کار: این پژوهش نیمه تجربی، با مشارکت ۲۰۰ نفر از کارمندان شهرستان آق قلا در سال ۹۲ انجام شد. این افراد به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ۳ قسمتی مشتمل بر مشخصات دموگرافیک افراد، پرسشنامه فعالیت بدنی (IPAQ) و پرسشنامه فرسودگی شغلی (MBI) بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آماری T Test ، T زوجی، من ویتنی، ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس یک طرفه با نرم افزار SPSS ۱۶ در سطح معنی داری ۰/۰۵ تحلیل شدند.

یافته ها: نتایج نشان دادکه ۵۷/۵ درصد از افراد را مردان تشکیل دادند که ۹۱ درصد آنها متاهل بودند. میانگین سنی افراد ۷/۸۶±۳۸/۵۲ سال بود. ۶۰ درصد از کارمندان دارای فعالیت سبک و بی تحرک بودند. آزمون من ویتنی نشان داد که بین خستگی عاطفی و جنسیت ارتباط معناداری وجود دارد (۰/۰۲=P). همچنین آزمون پیرسون نشان داد که بین خستگی عاطفی و فعالیت بدنی ارتباط معناداری وجود دارد (۰/۰۳P= ).

نتیجه گیری: نتایج نشان داد که افزایش فعالیت بدنی می تواند ظرفیت افراد را برای مقابله با مطالبات روزمره بالا ببرد و یکی از راهکارهای کاهش فشار عصبی در محیط کار و خستگی عاطفی در کارمندان می باشد. بنابراین ضروری است برای حفظ عملکرد خوب در شغل و سلامت روانی، عوامل تاثیرگذار شناسایی شود.


سید محمد مهدی هزاوه ئی، الهام قیسوندی، نوشین سلیمی، میترا دوگونچی، خدیجه عزتی رستگار،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( مجله علمی پژوهان،تابستان ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: سلامت دهان ­و­ دندان در طول دوران بارداری برای مادر­ و­ جنین ضروری است. عدم توجه به این مسئله علاوه بر مشکلات دهان ­و­ دندان، می­تواند بر سلامت سایر سیستم­های بدن مادر­ و­ جنین تاثیر بگذارد. یکی از استراتژی­های کاربردی در این امر آموزش بهداشت می­­باشد، لذا این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مداخلات آموزشی در بهبود رفتارهای ارتقاء­دهنده سلامت دهان و دندان در زنان باردار انجام گردید.
روش‌کار: جستجوی الکترونیکی از پایگاه­هایPubMed ، Sciencedirec، Web of Science،Embase ،Scopus  و بانک اطلاعات علمی(SID) و Iran Medex از اول بهمن ماه ۱۳۹۴ تا پایان اردیبهشت ماه ۱۳۹۵، انجام و مطالعاتی که بر جزئیات مداخلات آموزشی اشاره شده بود، انتخاب گردید.
یافته­ ها: بیشتر مطالعات به صورت کارآزمایی بالینی شاهددار و با استفاده از مدل­ ها و تئوری­ های آموزش بهداشت و ارتقای سلامت بود. مداخلات بیشتر به شکل آموزش، معاینه و حمایت ابزاری و در مدت زمان متفاوت انجام شده بود.
نتیجه‏ گیری: آموزش بهداشت تاثیر بسزایی در بهبود رفتارهای ارتقاءدهنده سلامت دهان و دندان در زنان باردار دارد، ولی استفاده از تئوری و مدل این ویژگی را دارد، که مهمترین عوامل تاثیرگذار بر مشکل و به دنبال آن استراتژی مناسب را مشخص نماید.

 
پریسا پارسا، میترا دوگونچی، الهام قیسوندی، بی تا پارسا،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( مجله علمی پژوهان، تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: نگرش دانشجویان مقطع دکتری در مورد آینده شغلی آن­ ها می­ تواند در انگیزش شغلی آن ها موثر باشد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر نگرش  نسبت به آینده شغلی در  دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی– تحلیلی از نوع مقطعی می باشد که در سال های ۹۷-۱۳۹۵ انجام شد. افراد نمونه ۸۱ نفر از دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه علوم پزشکی همدان بودند که از دانشکده های مختلف  علوم پایه و بالینی به روش طبقه ای – سهمیه ای انتخاب شدند. با استفاده از پرسشنامه  اطلاعات مربوط به وضعیت دموگرافیک، خودکارآمدی نگرش نسبت به رشته تحصیلی، آینده شغلی مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات توسط نرم افزار SPSS  نسخه ۲۱ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: میانگین سنی دانشجویان دکتری ۳۵/۸ با انحراف معیار ۸/۷ سال بود. اکثر آنان زن (۶۰ درصد)، متاهل (۵۳ درصد) و در رشته های علوم پایه تحصیل می کردند (۹۱ درصد). نتایج نشان داد که نگرش نسبت به رشته تحصیلی در سطح خوب بود ولی نگرش  به آینده شغلی در حد مطلوب نبود. ارتباط معنی دار بین عملکرد الگو (مربی) و نگرش به آینده شغلی وجود داشت. همچنین خودکارآمدی با رشته­ ی تحصیلی و آینده شغلی ارتباط معنی دار داشت (۰۵.P<۰).
نتیجه‌گیری: ارتقای خودکارآمدی دانشجویان و اهمیت دادن به نقش اساتید بعنوان الگو در ارتقای نگرش به آینده شغلی موثر است. لذا تدوین مقررات جدید، تامین امکانات مناسب، برنامه ریزی موفق برای تربیت نیروی انسانی توانمند و ایجاد فضای شغلی از دیگر اقدامات برای ارتقای پویندگی در دانشگاه می باشد.

سعید بشیریان، مجید براتی، یونس محمدی، لیلا مودب شعار، میترا دوگونچی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( مجله علمی پژوهان، پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: سرطان پستان شایعترین علت مرگ و ‌میر مرتبط با سرطان در بین زنان ایرانی است. با انجام غربالگری ماموگرافی و تشخیص زودرس این سرطان، می‌توان پیشرفت زیادی در روند درمان ایجاد کرد. لذا، مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل دموگرافیک و روانشناختی مرتبط با انجام ماموگرافی در زنان شاغل در غرب ایران انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه مقطعی تعداد ۱۶۴ نفر از شاغلین زن حرفه های پزشکی همدان بالای ۴۰ سال، به روش طبقه ای تصادفی در سال ۱۳۹۷ وارد مطالعه شدند. اطلاعات افراد با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته شامل مشخصات دموگرافیک و سازه های تئوری انگیزش محفاظت جمع آوری شد. داده ها پس از گردآوری با استفاده از آنالیز توصیفی و آزمون های رگرسیون لجستیک و خطی به وسیله نسخه ۲۳ نرم افزار SPSS آنالیز گردید.
یافته‌ها: میانگین سنی افراد مورد مطالعه ۴/۳۹±۴۶/۶۸ سال بود. ۶/۱ درصد افراد به صورت مرتب ماموگرافی انجام می دادند. آنالیز رگرسیون نشان داد که ارزیابی تهدید در مقابل ارزیابی مقابله نقش مهمتری در قصد انجام ماموگرافی داشته است. قصد رفتاری مهمترین سازه‌های پیشگویی کننده انجام رفتار ماموگرافی بود (۰/۱۷=R۲). همچنین بین انجام ماموگرافی و متغیرهای دموگرافیک از جمله سابقه بیماری در فرد (۰/۰۰۱=P)، سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان (۰/۰۰۱=P) و منوپوز بودن (۰/۰۰۱=P) ارتباط معناداری مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: تئوری انگیزش محافظت چارچوب موثر برای انجام مداخلات آموزشی جهت پیشگیری از سرطان پستان است و با توجه به اینکه ارزیابی تهدید و قصد مهمترین سازه‌های تاثیرگذار تئوری انگیزش محافظت بر انجام ماموگرافی می باشند، ضروری است که برنامه های آموزشی با هدف افزایش تهدید درک شده و قصد رفتاری تدوین گردد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb