جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای مومنی

محمود وکیلی، زهرا مومنی، مسعود محمدی، مسلم کوه گردی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( مجله علمی پژوهان، بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: سوانح و حوادث یکی از معضلات بهداشت عمومی و مهمترین علل مرگ و میر کودکان در جهان و کشور ما محسوب می شود. با توجه به آسیب پذیر بودن کودکان، شناخت الگوهای سوانح می‌تواند راهبردهای مناسبی جهت پیشگیری از سوانح فراهم نماید. این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژی سوانح و حوادث در کودکان زیر ۶ سال آزاد شهر یزد انجام گرفت.

روش کار: این یک مطالعه توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی بود. اطلاعات مربوط به ۳۰۰ کودک زیر ۶ سال با روش نمونه گیری آسان سهمیه ای از مادران مراجعه کننده به مرکز بهداشتی درمانی آزاد شهر در پاییز ۱۳۹۰ با چک لیست از طریق مصاحبه گردآوری گردید. داده‌ها پس از کدبندی با استفاده از آزمون کای دو و با نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۱ تجزیه و تحلیل شد.

یافته ها: میانگین سن کودکان مورد مطالعه ۳۰/۵ ماه و میانگین سن مادران ۲۶ سال بود. بر اساس یافته‌های تحقیق ۷۸/۴ درصد از کل کودکان مورد مطالعه دچار سانحه شده‌اند. صدمه بدنی ۵۰/۷ درصد، سوختگی ۱۵/۳ درصد، سقوط ۱۲ درصد، مسمومیت ۱۱ درصد، حادثه ترافیکی ۱۰/۳ درصد و غرق شدگی ۷ درصد علل سوانح در کودکان بود. فرزندان پدران کارمند و مادران و پدران با تحصیلات بالاتر، دچار تعداد حادثه کمتری شده‌ بودند که این اختلاف از لحاظ آماری معنادار بود (۰,۰۰۱>P)

نتیجه گیری: آمار سوانح در آزاد شهر در مقایسه با مطالعات مشابه انجام شده رقم بالایی است لذا توصیه می شود که با بهره گیری از اقدامات پیشگیرانه مانند آموزش والدین گامی موثر در جهت کاهش حوادث در کودکان برداشته شود.


مریم دافعی، علی دهقانی، زهرا مومنی، خدیجه کلان فرمانفرما، مسلم کوه گردی، مرضیه جلالی، زهرا پور شرافتی،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( مجله علمی پژوهان، زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: سرطان پستان به عنوان شایع ترین بیماری بدخیم زنان در سراسر دنیا و یکی از اولویت های بهداشتی در یزد است. تداوم مرگ از این سرطان در زنان ایرانی تا حدودی بعلت میزان استفاده پایین رفتارهای غربالگری و تشخیص دیررس بیماری است بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین آگاهی، نگرش و رفتارهای پیشگیرانه از سرطان پستان در یزد انجام پذیرفت.

روش کار: مطالعه حاضر توصیفی- تحلیلی بود که با مشارکت ۳۸۴ نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر یزد در سال ۱۳۹۴ که به صورت تصادفی و با روش نمونه گیری خوشه ای وارد مطالعه شدند، صورت گرفته است. اطلاعات جمع آوری شده بوسیله پرسشنامه با استفاده از نرم افزارSPSS  نسخه ۱۶ و آزمون آماری T-Test  ، ANOVA و کای اسکوئر تجزیه و تحلیل شدند.

یافته ها: میانگین سنی زنان مورد مطالعه ۹۷/۷±۳۱/۳۰ سال بود. میانگین آگاهی این افراد از سرطان پستان ۵۲/۵۳ (از نمره کل ۵۲) و میانگین نگرش ۳۶/۲۹ (از نمره کل ۵۰) و میانگین رفتارهای پیشگیرانه از سرطان پستان ۱۲/۰۳ (از نمره کل ۲۴) بدست آمد و نتیجه آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین آگاهی (P=۰/۰۰۱, r=۰/۱۷۷) و نگرش (p=۰/۰۰۰۱, r=۰/۲۵۷)  با عملکرد افراد رابطه همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت.

نتیجه گیری: با توجه به میانگین نمره رفتار که کمتر از متوسط نمره در این سازه بوده، این موضوع نشان دهنده نیاز گروه هدف به یک مداخله آموزشی در این زمینه در جهت تغییر رفتار است.


فرناز مومنی، حمیدرضا جوشقانی، سراج الدین عارف نیا،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( مجله علمی پژوهان، تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: دیابت نوع یک اختلال متابولیکی در متابولیسم گلوکز است. کنترل ضعیف گلایسمیک در دیابت نوع یک (DT۱) معمولاً به استرس اکسیداتیو و عوارض دیابتی بیشتر منجر می‌شود. عناصر کمیاب مانند منیزیم(Mg) ، روی (Zn) و مس (Cu) در فرایند پراکسیداسیون لیپیدها، پاتوژنز و تشدید عوارض دیابتی نقش دارند. هدف از این مطالعه بررسی عناصر کمیاب در کودکان و نوجوانان مبتلا به دیابت نوع یک در استان گلستان در سال ۱۴۰۱ بود.
مواد و روش ها: این مطالعه‌ی موردشاهدی بر روی ۲۶ کودک مبتلا به دیابت نوع یک و ۲۶ کودک غیرمبتلا انجام شد. بعد از ۱۲ ساعت ناشتایی در طی شب، ۲ میلی‌لیتر خون وریدی از نمونه‌ها گرفته شد. داده‌ها در نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی ۱۸ با آزمون‌های کای اسکور و رگرسیون لجستیک در سطح معناداری ۰/۰۵ آنالیز شدند.
یافته‌ها: سطح سرمی روی در ۴۲/۳ درصد کودکان مبتلا به دیابت و ۱۵/۴ درصد گروه غیرمبتلا پایین‌تر از سطح نرمال قرار داشت. همچنین، سطح سرمی مس و منیزیم به‌ترتیب در ۷/۷ و ۱۱/۵ درصد کودکان مبتلا به دیابت در سطح پایین‌تر از نرمال قرار داشت. نمایه‌ی توده‌ی بدنی، جنسیت و طول مدت ابتلا به دیابت با سطوح عناصر روی، مس و منیزیم ارتباط معنی‌دار نداشتند.
نتیجه‌گیری: ابتلا به دیابت نوع یک سبب کاهش سطح سرمی روی و مس در کودکان می‌شود. به نظر نمایه‌ی توده‌ی بدنی، جنسیت و طول مدت ابتلا به دیابت با این کاهش سرمی عناصر مرتبط نیستند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb