جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای نجاتی

علی آقازیارتی، سارا نجاتی‌فر، محمد عاشوری،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( مجله علمی پژوهان،زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده

سابقه و هدف: آسیب شنوایی تمام جنبه‌های زندگی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. هدف این پژوهش مقایسه کارکردهای اجرایی، هوش هیجانی و راهبردهای انگیزشی یادگیری در نوجوانان با شنوایی طبیعی و نوجوانان با آسیب شنوایی کاربر سمعک و کاشت حلزون در شهر تهران بود.
مواد و روش‌‌ها: در این پژوهش تحلیلی-مقایسه‌ای ۹۰ نوجوان دختر و پسر ۱۴ تا ۱۸ ساله شرکت کردند. شرکت‌کنندگان به سه گروه ۳۰ نفری تقسیم شدند. گروه اول و دوم به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند، افراد گروه سوم، شنوایی طبیعی داشتند و به روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل سیاهه رتبه‌بندی رفتاری کارکردهای اجرایی، پرسش‌نامه هوش هیجانی و پرسش‌نامه راهبردهای انگیزشی برای یادگیری بود. داده‌ها با استفاده از تحلیل واریانس یک‌طرفه و آزمون تعقیبی توکی تحلیل شد.
یافته‌ها: اختلاف میانگین کارکردهای اجرایی، هوش هیجانی و راهبردهای انگیزشی یادگیری بین گروه‌های مطالعه‌شده معنی‌دار بود (۰۱/۰P<). میانگین نمرات کارکردهای اجرایی، هوش هیجانی و راهبردهای انگیزشی یادگیری نوجوانان با شنوایی طبیعی به‌طور معنی‌داری بیشتر از دو گروه دیگر بود. همچنین میانگین نمرات کارکردهای اجرایی، هوش هیجانی و راهبردهای انگیزشی یادگیری نوجوانان با کاشت حلزون بیشتر از نوجوانان کاربر سمعک بود.
نتیجه‌گیری: نوجوانان با شنوایی طبیعی وضعیت بهتری دارند، ولی ازآنجاکه افراد با آسیب شنوایی فقط در صورت برخورداری از آموزش شناختی مناسب می‌توانند همانند همسالان عادی خود به برخی از سطوح اکتسابی کارکرد‌های اجرایی و هوش هیجانی و افزایش راهبردهای انگیزشی یادگیری دست یابند، به برنامه توان‌بخشی ویژه‌ای نیاز است تا در این مؤلفه‌ها تحولی ایجاد شود.
فائزه شعبانعلی فمی، سوگند قاسم زاده، سمیه نجاتی،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( مجله علمی پژوهان، بهار ۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: هدف پژوهش حاضر ترکیب مطالعات انجام‌شده در حوزه‌ی اثربخشی مداخلات شناختی مبتنی بر فناوری‌های نوین (رایانه و نوروفیدبک) است که با هدف بهبود عملکردهای شناختی میان کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش‌فعالی در ایران انجام‌شده است.
مواد و روش ها: روش مورداستفاده در این پژوهش فراتحلیل است. جامعه ی آماری این مطالعه شامل پژوهش های انجام شده در ایران و نمایه شده در پایگاه های فارسی زبان تا سال ۱۴۰۱ در حوزه ی توان بخشی های شناختی نوین در موضوع اختلال نقص توجه/بیش فعالی است. به این منظور ۶۹ پژوهش که از لحاظ معیارهای موردنظر مناسب بودند، انتخاب شده و فراتحلیل بر اساس آن ها انجام گرفت. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها نیز از نرم‌افزار CMA (ویرایش۴) استفاده شد.
یافته‌ها: یافته های تحقیق نشان دادند میزان اثر این فناوری ها در حوزه ی مداخلات مبتنی بر رایانه ۰/۹۳۶، مداخلات نوروفیدبک ۱/۰۵۷ و در مجموع برابر ۰/۹۷۷ بوده است که این اندازه (اثربخشی مداخلات شناختی فناوری-محور بر عملکرد شناختی) طبق جدول کوهن دارای اثر بالایی می باشند.
نتیجه‌گیری: نتایج به‌دست‌آمده حاکی از آن است که توان‌بخشی شناختی مبتنی بر فناوری‌های نوین بر بهبود عملکرد شناختی کودکان مبتلا به اختلال ذکرشده تأثیر مثبت و بالا داشته است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb