جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای بیداری؛ زمان خواب؛ کودک؛ عادات خواب

منیره مشهدی، مهشید نصیری، مرضیه خلیلی، دانیال شادی،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: عواقب منفی مشکلات عادات خواب طیف وسیعی از کم‌توجهی، مشکلات رفتاری همچون تحریک‌پذیری، بی‌ثباتی عاطفی، بیش‌فعالی و عملکرد ضعیف تحصیلی را شامل می‌شود. هدف این مطالعه بررسی عادات خواب و عوامل مؤثر بر آن در کودکان بستری در بخش‌های داخلی کودکان بیمارستان بعثت همدان در سال ۱۳۹۷ بود.
مواد و روش‌‌ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-مقطعی بود. نمونه پژوهش شامل ۱۲۰ کودک بستری در بخش‌های داخلی کودکان بیمارستان بعثت همدان بود. نمونه‌گیری در شیفت‌های مختلف و به‌صورت دردسترس و بر اساس معیارهای ورود به مطالعه انجام شد. داده‌ها با استفاده از پرسش‌نامه عادات خواب کودکان و پرسش‌نامه اطلاعات دموگرافیک و به‌صورت مصاحبه با کودک و والد جمع‌آوری و تکمیل شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری تی، کای دو و نرم‌افزار ۲۴SPSS نسخه بررسی شدند.
یافته‌ها: یافته‌های مطالعه نشان داد ۶۹/۹۵ درصد از کودکان عادات خواب ضعیف داشتند. بین زمان خواب و خواب‌آلودگی در طول روز رابطه آماری معناداری وجود داشت (۰/۰۰۰ = P). بین خواب‌آلودگی و رفتار خوابیدن رابطه آماری معناداری وجود داشت (۰/۰۰۰ = P). بین تحصیلات مادر و بیدارشدن رابطه آماری معناداری وجود داشت (۰/۰۰۰ = P).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتاج به‌دست‌آمده مشخص شد عادات خواب کودکان تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند عادات خواب والدین، ساعات به خواب رفتن والدین و زمان بیدارشدن آن‌ها از خواب قرار دارد. پیشنهاد می‌شود والدین الگوی خواب مناسبی برای خود و کودکان در نظر بگیرند تا این الگوی خواب پایه خواب سالم را برای کودکان فراهم کند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb