%0 Journal Article %A Molaei Tavani, Sakineh %A Hoseinzadeh, Edris %A Jafari, Narges %T Measurement of Iodine in Consumed Salts at the Distribution Level and Assessing Post-Training Attitude Status in Providers in Qom %J Pajouhan Scientific Journal %V 17 %N 3 %U http://psj.umsha.ac.ir/article-1-494-fa.html %R 10.52547/psj.17.3.55 %D 2019 %K Attitude, Edible Salt, Food Distribution Centers, Iodine, Education, %X سابقه و هدف: به منظور رشد مناسب بدن، تولید هورمون­ های تیروکسین و غیره به شدت به عنصر ید نیاز می­ باشد. این مطالعه با سنجش میزان ید در نمک­ های خوراکی مصرفی مراکز عرضه مواد غذایی و آموزش متصدیان جهت ارزیابی عملکرد آنان انجام شد. مواد و روش‌‌ها: این مطالعه نیمه تجربی در شهرستان قم در سال 97-1396 صورت پذیرفت و نتایج حاصل با استانداردهای موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مقایسه گردید. داده ­های موجود پس از آزمایش تیتراسیون و اطلاعات پرسشنامه­ ای با استفاده از Excel Microsoft و SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: از مجموع 6770 یدسنجی انجام شده 93% از نمک­های خوراکی مصرفی، از نوع تصفیه شده یددار و 7% فاقد آن بود. میزان ید در 91% نمک های تصفیه شده در محدوده قابل قبول (ppm 50-30) و 2% بالاتر از میزان قابل قبول ( ppm50) قرار داشت. از نظر آماری ارتباط معناداری بین متغیرهای سن (0/021˂P)، جنس (0/037˂P) و سطح تحصیلات فروشندگان (0/001˂P) و میزان آگاهی متصدیان بر نوع بسته بندی (0/001˂P)، قیمت (0/001˂P) و شرایط نگهداری (0/031˂P) و همچنین ارتباط معناداری بین نظارت مسئولین بر تاریخ انقضا (0/003˂P) و تقلبات (0/020˂P) و نیز در ارزیابی نقش آموزش بر عملکرد متصدیان مشاهده شد (0/001˂P). نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج بدست آمده 93% از نمک­ های خوراکی مصرفی، از نوع تصفیه شده یددار بود و لذا موفقیت در برنامه فوق نیازمند افزایش آگاهی متصدیان مراکز موجود و پایش مستمر آن می­ باشد. %> http://psj.umsha.ac.ir/article-1-494-fa.pdf %P 55-63 %& 55 %! Measurement of Iodine in Consumed Salts %9 Research Article %L A-10-185-3 %+ Manager of Environmental & Occupational Health Office, Deputy Office for Health, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran %G eng %@ 1029-7863 %[ 2019