AU - Seidmohammadi, Abdolmotaleb AU - Asgari, Gorban AU - Sharifi, Zahra AU - Fardmal, Javad AU - Yari, Khadija AU - Pirmoghani, Amin TI - Study of the residual Sodium Hydrosulfite (Dithionite) levels in produced industrial breads: case study in Hamadan PT - JOURNAL ARTICLE TA - umsha-psj JN - umsha-psj VO - 15 VI - 3 IP - 3 4099 - http://psj.umsha.ac.ir/article-1-333-fa.html 4100 - http://psj.umsha.ac.ir/article-1-333-fa.pdf SO - umsha-psj 3 AB  - مقدمه: در سالیان اخیر استفاده از مواد افزودنی نظیر دیتیونیت با هدف افزایش کیفیت رنگ محصول به مواد غذایی و برای تخمیر و آماده‌ سازی زود هنگام خمیر نان مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه تعیین و اندازه گیری غلظت دیتیونیت در نان های صنعتی تولیدی در شهر همدان بود. روش کار: تحقیق حاضر یک مطالعه از نوع توصیفی با هدف تعیین میزان غلظت دیتیونیت در نان صنعتی تولید شده در شهر همدان در سه ماه دوم سال 1395 بود. محل انجام پژوهش شهر همدان و جامعه مورد بررسی تمام نانوایی های صنعتی فعال در شهر همدان بود. جهت نمونه برداری و پس از لیست نمودن نانوایی های تولید نان به صورت تصادفی به محل نانوایی مراجعه و ضمن نمونه برداری و انتقال نمونه به آزمایشگاه غلظت دیتیونیت مطابق استاندارد ملی ایران بشماره 2628 تعیین شد. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که در تمامی نمونه های اخذ شده در کارگاه های مورد مطالعه و در ماه های مختلف نمونه برداری غلظت دیتیونیت صفر میلی گرم بر کیلوگرم بود که استاندارد ملی در این زمینه را رعایت نموده است. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه حاکی از آن بود که افزودنی دیتیونیت در فرآوری نان مورد استفاده واقع نشده و از این حیث خطری سلامت مردم را تهدید نمی کند. CP - IRAN IN - LG - eng PB - umsha-psj PG - 23 PT - Research Article YR - 2017