AU - Samadi, MohammadTaghi AU - Alimohamadi, Somayeh AU - Salari, Mehdi AU - Bayat, Rezvan AU - Shabanloo, Amir TI - The survey of Types of Oral Dyes in the Pastries of Tuyserkan City PT - JOURNAL ARTICLE TA - umsha-psj JN - umsha-psj VO - 16 VI - 4 IP - 4 4099 - http://psj.umsha.ac.ir/article-1-408-fa.html 4100 - http://psj.umsha.ac.ir/article-1-408-fa.pdf SO - umsha-psj 4 AB  - سابقه و هدف: رنگ­ های مصنوعی دسته مهمی از افزودنی­ های مورد استفاده در فرآورده­ های غذایی می­ باشند که به دلیل عوارض مصرف آن­ ها برسلامتی مصرف کنندگان، نیاز به نظارت کافی در استفاده دارند. هدف از این مطالعه تعیین نوع و فراوانی رنگ­ های مصرفی در تولید شیرینی­ های قنادی­ های شهرستان تویسرکان می باشد. مواد و روش‌‌ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی می­ باشد که به بررسی نوع رنگ­ های مصرفی در شیرینی­ های قنادی­ های شهرستان تویسرکان پرداخت. در مجموع ۸۰ نمونه اعم از شیرینی خشک و تر از ۱۷ قنادی به صورت تصادفی جمع­ آوری شد. مراحل آزمایش شامل چربی­ زدایی نمونه، خالص ­سازی و تعیین نوع رنگ با روش کروماتوگرافی لایه نازک انجام گردید. تمام نمودارهای مورد استفاده در این مطالعه توسط نرم افزار اکسل (۲۰۱۳) رسم گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد که از ۸۰ نمونه، ۱۷ نمونه فاقد رنگ، ۱۵ نمونه دارای رنگ طبیعی، ۴۴ نمونه دارای رنگ مصنوعی مجاز و ۴ نمونه دارای رنگ مصنوعی غیرمجاز بودند. همچنین از رنگ­ های مصنوعی، ۱۲ نمونه دارای رنگ کینولین یلو، ۱۰ نمونه دارای رنگ سانست یلو، ۸ نمونه دارای رنگ آزوروبین، ۵ نمونه دارای رنگ برلیانت بلو، ۵ نمونه دارای رنگ یونسیو R۴ و ۴ نمونه دارای رنگ آلوراد بودند. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که بخشی قابل توجهی از رنگ ­های مورد استفاده در قنادی­ های تویسرکان غیر مجاز می­ باشند. بنابراین پیشنهاد می­ شود که سهم استفاده از رنگ­ های مصنوعی را با ایجاد محدودیت در توزیع و پخش، کنترل بیشتر سازمان مسئول بخصوص بخش­ های بهداشتی و افزایش آگاهی مصرف­ کنندگان و تولیدکنندگان، کاهش داد. CP - IRAN IN - LG - eng PB - umsha-psj PG - 14 PT - Research Article YR - 2018