@ARTICLE{Azarian, author = {Rahmani, Alireza and Masoumi, Zeynab and Atashban, Zeynab and Azarian, Ghasem and }, title = {Electro-coagulation process performance in treatment of the effluent from egg processing industry}, volume = {14}, number = {4}, abstract ={مقدمه: با توجه به بار آلی بسیار بالای فاضلاب تولیدی توسط صنایع غذایی بخصوص صنایع فرآوری تخم مرغ، تصفیه فاضلاب این صنایع توسط روش های با کارایی و هزینه اثربخشی مناسب از ضروریات این صنایع می باشد لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی کارایی روش الکتروکواگولاسیون در تصفیه فاضلاب صنایع فرآوری تخم مرغ می باشد. روش کار: مطالعه تجربی_آزمایشگاهی حاضر در یک سیستم منقطع در 3 فصل تابستان، پاییز و زمستان سال 94 بر روی فاضلاب این صنایع انجام گردید. بدون اینکه pH فاضلاب تنظیم گردد اثر متغیرهای بهره برداری مانند شدت جریان الکتریکی، زمان ماند و جنس الکترود در مقدار کاهش COD مورد بررسی قرار گرفته و ارزیابی فنی و اقتصادی لازم از نظر میزان مصرف انرژی و الکترود بعمل آمد. یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد که راندمان حذف COD با افزایش شدت جریان الکتریکی و زمان ماند افزایش می یابد، البته تعیین نقطه بهینه برای کاهش هزینه های بهره برداری از قبیل هزینه مصرف انرژی و الکترود الزامی است. بالاترین میزان کاهش COD (99 درصد) توسط الکترود آلومینیوم در زمان واکنش 10دقیقه و شدت جریان الکتریکی 7mA/cm2 حاصل شد. هم چنین الکترود آلومینیوم با مصرف انرژی به میزان 9mA/cm3 و مقدار مصرف آند به میزان mg/cm2/5/0 در مقایسه با الکترود آهن به صرفه تر است. نتیجه گیری: طبق نتایج این تحقیق تصفیه فاضلاب صنایع فرآوری تخم مرغ که با روش های متعارف به سختی صورت می گیرد با روش الکتروکواگولاسیون به راحتی صورت گرفته و هم از نظر راندمان تصفیه و هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه می باشد. }, URL = {http://psj.umsha.ac.ir/article-1-230-fa.html}, eprint = {http://psj.umsha.ac.ir/article-1-230-fa.pdf}, journal = {Pajouhan Scientific Journal}, doi = {10.21859/psj-140459}, year = {2016} }