مقدمه: آگاهی و نگرش بیشتر و بهتر مادر در دوره ی بعد از زایمان نسبت به شیردهی باعث افزایش اعتماد به نفس و موفقیت در شیردهی میشود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مشاوره تغذیه انحصاری با شیر مادر بر آگاهی و نگرش مادران با نوزاد نارس انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر یک کارآزمایی های بالینی تصادفی شده بر روی 124 نفر از مادران با نوزاد نارس بستری در بیمارستان فاطمیه همدان، به مدت 8 ماه طی سال 1393-1394 انجام شد. نمونه ها بطور تصادفی در دو گروه آزمون (62 نفر) و کنترل (62 نفر) قرار گرفتند. از چک لیست مشاهده و مشاوره عملکرد شیردهی و پرسشنامه بزنف در خصوص حیطه آگاهی و نگرش مادران از شیردهی استفاده شد. داده ها با نرم افزار SPSS-16 و با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل و تی زوجی و آنالیز واریانس اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد بین میزان آگاهی و نگرش در دو گروه قبل از مشاوره اختلاف معناداری وجود نداشت (0/05 P). به طوری که نمرات آگاهی و نگرش در گروه آزمون به طور قابل ملاحظه ای بالاتر از گروه کنترل بود.
نتیجه گیری: یافته ها نشان دادند که مشاوره سبب بهبود تداوم تغذیه انحصاری با شیر مادر می شود به طوری که می تواند سبب افزایش دفعات شیردهی مادر به نوزاد نارس در شبانه روز، کاهش موارد استفاده از مایعات، تغذیه غیر از شیر مادر و شیرخشک در شبانه روز جهت تغذیه نوزاد نارس شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |