1- گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران
2- گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد گرگان (گلستان)، دانشگاه پیام نور، گرگان، ایران
چکیده: (1063 مشاهده)
سابقه و هدف: اختلالات روانی نهتنها سبب ناکارآمدی بیماران روانی میشوند، بلکه خانوادههای آنها را نیز تحت تاثیر قرار داده و عملکرد آنها را مختل میسازند. هدف پژوهش حاضر، شناخت ویژگیها و عملکرد خانوادههای دارای کودکان مبتلا اختلالات روانی بود.
مواد و روشها: پژوهش حاضر، توصیفی از نوع علی مقایسهای است. جامعه پژوهش، خانوادهای کودکان مبتلا به اختلال روانی بود که در مراکز و کلینیکهای بهزیستی همدان پذیرش شده بودند. نمونه پژوهش حاضر شامل ۵۶ خانواده دارای کودکان مبتلا به اختلالات روانی و ۵۶ خانواده از خانوادههای دارای فرزند سالم بودند که در ۶ ماه دوم سال ۱۳۹۹ به روش در دسترس انتخاب شدند. برای جمعآوری اطلاعات از مقیاس سنجش خانواده استفاده شد. همچنین برای تجزیهوتحلیل دادهها از آزمون t گروههای مستقل استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین دو گروه خانوادههای دارای کودک مبتلا به اختلالات روانی و خانوادههای دارای فرزند سالم در عملکرد خانواده تفاوت معنیداری وجود داشت (۰/۰۵p<).
نتیجهگیری: خانوادههای دارای کودکان مبتلا به اختلالات روانی نیاز به حمایت و بازسازی دارند تا بتوانند عملکردی طبیعی داشته و مانع از بروز آسیبها در عملکرد فردی، خانوادگی و اجتماعی در سایر اعضای خانواده شوند.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
پزشکی و علوم بالینی دریافت: 1400/12/3 | پذیرش: 1400/12/10 | انتشار: 1400/12/10