ابراهیم سلیمانی، عبدالرضا افزود، دکتر میثم صادقی، مجتبی سلمآبادی،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( مجله علمی پژوهان، تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
سابقه و هدف: این روزها اضطراب رایجترین واکنش هیجانی است که گروههای مختلف ازجمله دانشجویان با آن درگیر هستند؛ زیرا شیوع کووید ۱۹ باعث ایجاد اضطراب شده است. هدف مطالعه حاضر تعیین سهم مؤلفههای هوش اجتماعی و تابآوری در پیشبینی اضطراب کرونا در دانشجویان بود.
مواد و روشها: پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانشجویان پسر دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر بیرجند در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ بودند. ۲۶۰ نفر به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند که داوطلب مشارکت در پژوهش بودند و بهصورت اینترنتی در پژوهش شرکت کردند. از ابزارهای معتبر برای جمعآوری اطلاعات استفاده شد. تحلیل دادهها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و با کمک نرمافزار SPSS نسخه ۲۴ انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد رابطه بین هوش اجتماعی و تابآوری با اضطراب کرونا منفی و معنادار است (۰/۰۱>p). همچنین هوش اجتماعی و تابآوری به ترتیب ۶/۳۱ و ۴/۴۳ از تغییرات اضطراب کرونا را پیشبینی میکنند.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد مؤلفههای هوش اجتماعی و تابآوری نقش مؤثری در پیشبینی اضطراب کرونا دارند. ازاینرو مداخلات متمرکز بر این مؤلفهها عامل حفاظتی مهمی در پیشگیری از ابتلای دانشجو معلمان به اضطراب ناشی از کرونا است.