جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای نریمانی

مریم رستمی، دکتر عباس ابولقاسمی، دکتر محمد نریمانی،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( مجله علمی پژوهان، پاییز ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: بهنجاری و نابهنجاری جامعه در گرو شرایط عمومی خانواده هاست. اغلب مداخله­ها و روش­های زوج درمانی در صدد افزایش رضایت زناشویی و کیفیت زندگی زوجین ناسازگار می­باشند. هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی بر کیفیت زندگی زوجین ناسازگار بود.

روش کار: این پژوهش نیمه آزمایشی از نوع طرح پیش­آزمون_پس­آزمون با گروه کنترل بود. از میان کلیه­ی زوجین مراجعه کننده به بهزیستی شهر شیراز در سال ۱۳۹۰ تعداد ۳۰ زوج که به صورت نمونه گیری در دسترس به طور تصادفی در دوگروه آزمایش (۱۵ زوج) و گروه کنترل (۱۵ زوج) گمارده شدند. آزمودنی­های گروه آزمایش ۸ جلسه مداخله را دریافت کردند و آزمودنی­های گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفتند. داده ها با مقیاس کیفیت زندگی SF-۳۶ جمع آوری گردید. داده­های پژوهش با روش­ تحلیل کواریانس چند متغیری با استفاده از نرم افزار  SPSS-۱۶تجزیه و تحلیل شدند.

یافته­ها: نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که درمان مبتنی بر کیفیت زندگی باعث بهبود کیفیت زندگی به طور کلی می شود (۰/۰۰۱˂P). همچنین بین مؤلفه های عملکرد جسمانی، محدودیت جسمانی، تحمل درد، سرزندگی و نشاط، محدودیت عاطفی و هیجانی در دو گروه آزمایش و گواه تفاوت معناداری وجود داشت (۰/۰۰۱˂P). اما اختلاف معناداری در مولفه های سلامت عمومی، عملکرد اجتماعی و سلامت روانی بین دو گروه وجود نداشت (۰/۰۵˂P).

نتیجه­گیری: بر اساس یافته­ها می­توان نتیجه­گیری کرد که درمان مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی، کیفیت زندگی زوجین را ارتقا می­دهد. لذا تدوین برنامه های این گونه می تواند باعث افزایش بهزیستی و کیفیت زندگی زوجین ناسازگار گردد.


حمیدرضا صمدی فرد، محمد نریمانی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( مجله علمی پژوهان، پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

سابقه و هدف: سازگاری شغلی برای ادامه­ اشتغال موفقیت­ آمیز پرستاران عامل مهمی به شمار می ­رود. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین هویت اخلاقی، بهزیستی معنوی و جهت­ گیری مذهبی با سازگاری شغلی در پرستاران انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: طرح مطالعه حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش پرستاران زن شاغل در بیمارستان­ های دولتی شهر اردبیل در سال ۱۳۹۴ بودند که از میان آنها به روش نمونه­ گیری در دسترس تعداد ۱۲۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع ­آوری داده‌‌­ها، از پرسشنامه­ های هویت اخلاقی آکویینو و رید (۲۰۰۲)، بهزیستی معنوی فیشر (۲۰۰۵)، جهت­ گیری مذهبی آلپورت (۱۹۶۸) و مقیاس سازگاری شغلی دﻳﻮﻳﺲ و ﻻﻓﻜﻮاﻳﺴﺖ (۱۹۹۱) استفاده شد. تحلیل داده­ ها با استفاده از آزمون­ های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه انجام شد. داده­ ها در نرم­ افزار آماری SPSS نسخه ۲۳ تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین هویت اخلاقی (۶۳/۰=r) و بهزیستی معنوی (۵۳/۰=r) با سازگاری شغلی پرستاران همبستگی مثبت و معناداری وجود داشت. همچنین از بین مؤلفه­ های جهت­ گیری مذهبی، بین جهت­ گیری درونی (۵۶/۰=r) با سازگاری شغلی رابطه مثبت و معنادار و بین جهت­ گیری بیرونی (۵۲/۰=r) با سازگاری شغلی رابطه منفی و معناداری وجود داشت (۰/۰۵=P). با توجه به ضرایب بتا، هویت اخلاقی، بهزیستی معنوی و جهت ­گیری مذهبی در مجموع ۰/۶۱ از واریانس سازگاری شغلی را در پرستاران زن پیش­‏ بینی نمودند (۰/۰۵=P).
نتیجه‌گیری: سازگاری شغلی پرستاران توسط متغیرهای هویت اخلاقی، بهزیستی معنوی و جهت­ گیری مذهبی قابل پیش ­بینی است، بنابراین پیشنهاد می‌شود که روانشناسان و مشاوران جهت بالا بردن میزان سازگاری شغلی پرستاران، نقش این متغیرها را مورد توجه قرار دهند.

محمد هرنگ‌زا، دکتر نادر حاجلو، دکتر محمد نریمانی، دکتر سجاد بشرپور،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( مجله علمی پژوهان، پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: اعتیاد به بازی‌های آنلاین بر سلامت جسمی و روانی نوجوانان تأثیر منفی می‌گذارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش میانجی‌گر باورهای فراشناختی در رابطه‌ی سیستم‌های مغزی‌رفتاری با اعتیاد به بازی‌های آنلاین انجام شد.
مواد و روش ها: این پژوهش از نوع توصیفی و هم‌بستگی است. جامعه‌ی آماری شامل تمام دانش‌آموزان (نوجوانان) دختر و پسر دوره‌ی اول متوسطه‌ی منطقه‌ی آموزش و پرورش بستک هرمزگان بود که در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به تحصیل اشتغال داشتند. با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای چندمرحله‌ای، تعداد ۳۵۰ نفر به‌عنوان نمونه انتخاب شدند و به پرسش‌نامه‌های سیستم‌های بازداری/فعال‌ساز رفتاری، مقیاس فراشناخت بازی‌های آنلاین و اعتیاد به بازی‌های آنلاین پاسخ دادند. برای تحلیل داده‌ها از مدل‌سازی ساختاری استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که سیستم‌های فعال‌ساز رفتاری و سیستم‌های بازداری رفتاری به‌ترتیب، با مقدار ضریب ۰/۴۱ و ۰/۳۲، به‌صورت مستقیم، با اعتیاد به بازی‌های آنلاین ارتباط معناداری دارند (۰/۰۰۱< P). همچنین، سیستم‌های فعال‌ساز رفتاری و سیستم‌های بازداری رفتاری به‌ترتیب، با مقدار ضریب ۰/۱۸ و ۰/۱۳ و میانجی‌گری باورهای فراشناختی به‌صورت غیرمستقیم، با اعتیاد به بازی‌های آنلاین ارتباط معناداری دارند (۰/۰۰۱< P).
نتیجه‌گیری: درمانگران و متخصصان به‌منظور کاهش اعتیاد به بازی‌های آنلاین باید از یک ‌سو، سیستم‌های مغزی‌رفتاری افراد را بررسی و ارزیابی کنند و از سوی دیگر، ضمن چالش‌های شناختی و گذشته‌نگر، به‌دنبال کاهش مکانیسم باورهای فراشناختی ناسازگار باشند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb