جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای رفتار جنسی

بابک معینی، امیر عباس موسعلی، محمد مهدی هزاوه ای، علیرضا سلطانیان، مجید براتی، وحید کفعمی،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: رفتارهای پرخطر مهمترین عامل به خطر افتادن سلامت جامعه است. با توجه به خطرات و پیامدهای منفی رفتارهای جنسی ناایمن، هدف پژوهش حاضر، تعیین عوامل مرتبط با قصد رفتارهای جنسی ایمن بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده در بین معتادان مرد تحت پوشش مراکز ترک اعتیاد بود.

روش کار: این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی بود که بر روی ۱۶۳ نفر از معتادان تحت پوشش مراکز ترک اعتیاد شهر همدان در سال ۱۳۹۲ انجام گرفت. نمونه ها از ۳ مرکز ترک اعتیاد شهر همدان با استفاده از روش نمونه گیری ساده وارد مطالعه شدند و پرسشنامه ای که شامل سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده و اطلاعات دموگرافیکی بود، از طریق خودگزارش دهی تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری ۱۶-SPSS و تحلیل رگرسیونی لجستیک به روش عقب گرد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: در مطالعه ۵۵/۲ درصد از شرکت کنندگان سابقه مقاربت محافظت نشده داشتند و از بین آنها تنها ۴۶/۶۶ درصد در آخرین مقاربت جنسی از کاندوم استفاده کرده بودند. نتیجه آنالیز رگرسیون لجستیک روی متغیرهای تئوری رفتار برنامه ریزی شده نشان داد که؛ هنجارهای انتزاعی قوی ترین پیش بینی کننده قصد رفتارهای جنسی ایمن در بین افراد تحت مطالعه بوده است (۰/۰۳=P).

نتیجه گیری: به نظر می رسد با توجه به موثر بودن این مدل در پیش بینی رفتارهای جنسی ایمن، برگزاری کلاس های آموزشی بر اساس سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده برای افراد تحت پوشش مراکز ترک اعتیاد می تواند، سودمند باشد.


زهرا قیصری، دکتر حسین صاحبدل، دکتر مجید ابراهیم پور،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: رفتارهای پرخطر یکی از مهم‌ترین مشکلات تهدیدکننده برای سلامت جسمانی، روان‌شناختی و اجتماعی فرد و جامعه به شمار می‌رود؛ بنابراین، هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی روان‌درمانی انگیزشی بر رفتارهای پرخطر (رفتار جنسی، خشونت) دانش‌آموزان بود.
مواد و روش‌‌ها: این پژوهش نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه گواه انجام شد. جامعه مطالعه شامل تمامی دانش‌آموزان پسر مقطع متوسطه دوم شهر بیرجند در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۹۹ بودند. با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند ۳۰ نفر انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و گواه (۱۵ نفر) قرار گرفتند و به پرسش‌نامه‌ رفتارهای پرخطر زاده‌محمدی و همکاران پاسخ دادند. گروه آزمایش طی ۸ جلسه ۹۰ دقیقه‌ای در جلسات روان‌درمانی انگیزشی شرکت کردند، اما افراد گروه گواه در این مدت هیچ مداخله‌ای دریافت نکردند. برای تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۲ و آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره در سطح معنی‌داری ۰/۰۵ = α استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد اثر روان‌درمانی انگیزشی بر کاهش رفتارهای پرخطر (رفتار جنسی، خشونت) دانش‌آموزان معنادار بود (۰/۰۱ > P). درنتیجه بین نمره‌های عامل (پیش‌آزمون و پس‌آزمون) در میزان کاهش رفتار جنسی و خشونت دانش‌آموزان تفاوت معناداری مشاهده شد (۰/۰۱ > P).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این پژوهش می‌توان گفت که استفاده از روان‌درمانی انگیزشی بر کاهش رفتارهای پرخطر (رفتار جنسی، خشونت) دانش‌آموزان تأثیر دارد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb