دوره 13، شماره 3 - ( مجله علمی پژوهان، بهار 1394 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 30-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sabouri Ghannad M, Roshanaei G, Jafari N, Omidi Z, Habibi H. Seroepidemiology of Herpes simplex virus-2 and affected factors among females referred to Shahid Beheshti hospital of Hamadan during 2005-2009. Pajouhan Sci J 2015; 13 (3) :23-30
صبوری قناد مسعود، روشنایی قدرت اله، جعفری نوشین، امیدی زهرا، حبیبی هاله. سرواپیدمیولوژی ویروس هرپس سیمپلکس تیپ 2 و عوامل موثر بر آن در زنان مراجعه کننده به مرکز ژنتیک بیمارستان شهید بهشتی همدان در سال های 1388 - 1384. مجله علمی پژوهان. 1394; 13 (3) :23-30

1- مرکز تحقیقات پزشکی مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- مرکز پژوهش دانشجویان، دانشگاه همدان، همدان، ایران ، J.nooshin@yahoo.com
4- مرکز پژوهش دانشجویان، دانشگاه همدان، همدان، ایران
5- مسئول مرکز مشاوره ژنتیک بهزیستی همدان، همدان، ایران

مقدمه: عفونت به آلودگی به ویروس هرپس سیمپلکس از شایع ترین عفون تهای انسانی در اکثر نقاط دنیا به حساب م یآید. آلودگی نواحی تناسلی زنان به این ویروس به عنوان یکی از شایع ترین محل های درگیر، میتواند موجب آلودگی نوزاد شده و عوارض خظرناکی ایجاد نماید. هدف اصلی این تحقیق بررسی سرواپیدمیولوژی ویروس هرپس سیمپلکس-2( Herpes Simplex-2/HSV-2 Virus) در زنان مراجعه کننده به مرکز ژنتیک بیمارستان شهید بهشتی همدان در سال های 1384 تا 1388 بوده است.

روش کار: در این مطالعه گذشته نگر، از مجموع 5700 مراجعه کننده به مرکز ژنتیک بیمارستان شهید بهشتی همدان طی سال های 88-84، اطلاعات 921 نفر که نتیجه آزمایش HSV-2 مربوط به آ نها در پروند ه ها موجود بود، مورد بررسی قرار گرفت. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های کای دو و مدل های رگرسیون لجستیک یک و چند متغیره تجزیه و تحلیل شد.

یافته ها: نتایج این مطالعه شیوع HSV-2 در زنان مراجعه کننده به مرکز ژنتیک بیمارستان شهید بهشتی شهر همدان را 5/3 درصد نشان داد. از نظر آماری روند تغییرات موارد مثبت آنتی بادی HSV معنا دار بود (P=0.001). همچنین ارتباط معناداری بین وضعیت تأهل و موارد مثبت آنتی بادی HSV وجود داشت (P=0.001).

نتیجه گیری: به نظر میرسد شیوع عفونت HSV-2 در طی سالهای اخیر روند رو به کاهشی داشته است. همچنین شیوع HSV-2 با نتایج دیگر نقاط کشور همخوانی داشت که این امر می تواند نشان از آگاهی مردم از روش های سرایت و راه های پیشگیری و درمان این بیماری باشد.

دریافت: 1393/10/25 | پذیرش: 1394/2/28 | انتشار: 1394/6/15