مقدمه: با توجه به افزایش روز افزون مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها و وجود ترکیبات ضد باکتریایی در گیاهان، در این مطالعه تاثیر عصاره ی متانولی و آبی گیاه بن سرخ بر روی تعدادی از باکتری های بیماری زا بررسی شد.
روش کار: در این مطالعه ی مداخله ای، عصاره های متانولی و آبی از گیاه بن سرخ تهیه گردید. بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره های حاصل با دو روش براث میکرودایلوشن و انتشار در چاهک بر روی باکتری ها ی مورد نظر در مقایسه با آنتی بیوتیک جنتامایسین انجام گرفت. به منظور آنالیز آماری از آزمون T دو نمونه مستقل استفاده شد.
یافته ها: عصاره ی متانولی برروی تمامی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی استفاده شده در این مطالعه به جز انتروکوکوس فکالیس تاثیر داشت (0/05>P). بیشترین قطر هاله ی عدم رشد در استرپتوکوکوس پیوژنز و سودوموناس آئروژینوزا مشاهده شد که تا 12 میلی متر هم رسید و MIC برای این دو باکتری معادل 16 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. عصاره ی آبی این گیاه بر روی همه ی باکتری های مورد آزمایش بجز انتروکوکوس فکالیس تاثیر داشت (0/05>P). عصاره ی آبی نسبت به عصاره ی متانولی تاثیر بهتری را نشان داد (0/05>P).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده و افزایش روز افزون مقاومت باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیک های شیمیایی پیشنهاد می شود با مطالعات بیشتر بر روی این گیاه بتوان از ترکیبات ضد باکتریایی این گیاه در درمان باکتری ها استفاده نمود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |