دوره 15، شماره 4 - ( مجله علمی پژوهان،تابستان 1396 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 34-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zahedbabelan A, Karimianpour G, Merati A. Relationship between transformational leadership style and commitment to change through the mediator role of organizational justice among employees in Medical Science University. Pajouhan Sci J 2017; 15 (4) :27-34
زاهد بابلان عادل، کریمیان پور غفار، مرآتی علیرضا. رابطه بین سبک رهبری تحولی و تعهد به تغییر با میانجی‌گری عدالت سازمانی در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی . مجله علمی پژوهان. 1396; 15 (4) :27-34

1- دانشیار مدیریت آموزشی و عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
2- دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
3- عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
مقدمه: امروزه پذیرش و سازگاری با تغییرات، برای همه سازمان­ها ضروری است و سبک رهبری سازمان در کنار سایر عوامل، همواره در تغییرات سازمانی مورد توجه قرار گرفته است. بر همین مبنا پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین سبک رهبری تحولی و تعهد به تغییر با میانجی­گری عدالت سازمانی در سال 1394 در بین کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل انجام گرفت.
روش ­کار: روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی (معادلات ساختاری) و جامعه آماری آن کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بودند که نمونه­ای 183 نفری با استفاده از جدول مورگان، با روش تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه­های رهبری تحولی، پرسشنامه عدالت و تعهد به تغییر استفاده شد. برای تحلیل داده­ها از نرم افزارهای SPSS نسخه 22 (ضریب همبستگی پیرسون و آمار توصیفی) وAmos  استفاده شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که سبک رهبری تحولی بر میزان تعهد به تغییر در کارکنان اثر مثبت و مستقیم دارد و نیز از طریق عدالت سازمانی به صورت غیرمستقیم بر تعهد به تغییر در کارکنان تأثیر می­گذارد. همچنین عدالت سازمانی بر میزان تعهد به تغییر در کارکنان اثر مثبت و مستقیم دارد.
نتیجه­ گیری: امروزه تغییر، بخشی از زندگی سازمانی است و نگرش و تعهد کارکنان به تغییرات، مهمترین عامل سازگاری سازمان­ها با محیط است. بر اساس یافته­ ها، می­توان گفت که اعمال سبک رهبری تحولی در سازمان و رعایت عدالت سازمانی در آن می­تواند به عنوان عوامل مؤثر بر افزایش تعهد کارکنان به تغییر مورد توجه قرار گیرد.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1395/6/9 | پذیرش: 1396/1/15 | انتشار: 1396/6/12