دوره 16، شماره 4 - ( مجله علمی پژوهان، تابستان 1397 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 9-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Survey of frequency used in confectionaries pastries of Tuyserkan city by Thin Layer Chromatography method. psj. 2018; 16 (4) :9-15
URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-408-fa.html
صمدی محمد تقی، علی محمدی سمیه، سالاری مهدی، بیات رضوان، شعبانلو امیر. بررسی فروانی رنگ های مصرفی در شیرینی های قنادی های شهرستان تویسرکان به روش کروماتوگرافی لایه نازک. مجله علمی پژوهان. 1397; 16 (4) :9-15

URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-408-fa.html


1- ، afsharimaryam86@gmail.com
چکیده:   (63 مشاهده)
مقدمه
رنگ­های مصنوعی دسته ای مهمی از افزودنی­های مورد استفاده در فرآورده­های غذایی می باشند و بدلیل نگرانی­های سلامتی، نیاز به نظارات کافی در استفاده دارند. هدف از این مطالعه بررسی نوع و فراوانی رنگ­ها مصرفی در تولید شیرینی­های قنادی­های شهرستان تویسرکان می باشد.
 
روش کار
این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی می باشد که به بررسی نوع رنگ­های مصرفی در شیرینی­های قنادی­های شهرستان تویسرکان پرداخت. در مجموع 80 نمونه اعم از شیرینی خشک و تر از 17 قنادی به صورت تصادفی جمع آوری شد. مراحل آزمایش شامل چربی زدایی نمونه، خالص سازی و تعیین نوع رنگ با روش کروماتوگرافی لایه نازک بود. تمام نمودارهای مورد استفاده در این مطالعه توسط نرم افزار اکسل (2013) رسم گردید.
نتایج
نتایج نشان داد که از 80 نمونه، 17 نمونه فاقد رنگ، 15 نمونه دارای رنگ طبیعی، 44 نمونه دارای رنگ مصنوعی مجاز و 4 نمونه دارای رنگ مصنوعی غیرمجاز بودند. همچنین از رنگ های مصنوعی، 12 نمونه دارای رنگ کینولین یلو، 10 نمونه دارای رنگ سانست یلو، 8 نمونه دارای رنگ آزوروبین، 5 نمونه دارای رنگ برلیانت بلو، 5 نمونه دارای رنگ یونسیو 4R و 4 نمونه دارای رنگ آلوراد بودند.
نتیجه گیری
این مطالعه نشان داد که بخشی قابل توجهی از رنگ­های مورد استفاده در قنادی­های تویسرکان غیر مجاز می باشند. بنابراین پیشنهاد می شود که سهم استفاده از رنگ­های مصنوعی را با ایجاد محدودیت در توزیع و پخش، کنترل بیشتر سازمان مسئول بخصوص بخش­های بهداشتی و افزایش آگاهی مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، کاهش داد.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: علوم بهداشتی
دریافت: ۱۳۹۶/۹/۲ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱/۲۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb