دوره 17، شماره 2 - ( مجله علمی پژوهان، زمستان 1397 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 14-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amiri S, Yaghobi A, Bayat T, Shamshiri S, Ghasemi Navab A. The Role of Emotional Beliefs, Worry Behaviors, and Social Support in Cognitive, Physical and Behavioral Anxiety Syndrome. Pajouhan Sci J 2019; 17 (2) :7-14
امیری سهراب، یعقوبی ابوالقاسم، بیات طیبه، شمشیری شمسی، قاسمی نواب امیر. نقش باورهای هیجانی، رفتارهای نگرانی و حمایت اجتماعی در نشانگان شناختی، بدنی و رفتاری اضطراب. مجله علمی پژوهان. 1397; 17 (2) :7-14

1- دکتری تخصصی روانشناسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، amirysohrab@yahoo.com
2- دانشیار روانشناسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
3- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
4- کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران
سابقه و هدف: اضطراب تاثیر قابل توجهی بر روی کارکردهای تحصیلی، اجتماعی، همچنین کیفیت زندگی دارد. هدف پژوهش حاضر تعیین نقش باورهای هیجانی، رفتارهای نگرانی و حمایت اجتماعی با ابعاد شناختی، بدنی و رفتاری اضطراب بود.
مواد و روش‌‌ها: از جامعه دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا در سال 1396 تعداد 312 نفر دانشجو بر اساس نمونه ­گیری خوشه ­ای چندمرحله ­ای انتخاب شدند. سپس به منظور بررسی اهداف و فرضیه­ های پژوهش، مقیاس­ه ای سنجش­گر ابعاد باورهای هیجانی، رفتارهای نگرانی، حمایت اجتماعی، ابعاد اضطراب بین شرکت کنندگان پژوهش توزیع شد تا پاسخ دهند. داده­ های گرد­آوری شده به منظور بررسی اهداف پژوهش، با استفاده از شاخص­ های توصیفی، همبستگی و تحلیل رگرسیون چندگانه هم‌زمان مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: نتایج بیانگر این بود که روابط معنادار بین متغیر رفتارهای نگرانی، باورهای هیجانی و حمایت اجتماعی با ابعاد اضطراب وجود دارد. به طوری که رفتارهای نگرانی رابطه مثبت معناداری با ابعاد رفتاری شناختی و بدنی اضطراب نشان داد (P<0/05)؛ همچنین باورهای هیجانی همبستگی مثبت معنادار با بعد رفتاری و بدنی (P<0/05) نشان داد. همبستگی منفی معناداری بین حمایت اجتماعی با بعد رفتاری اضطراب به دست آمد (P<0/01).
نتیجه‌گیری: تفاوت­ های فردی در ابعاد هیجانی، نگرانی و نیز حمایت اجتماعی نقش مهمی در نشانه­ شناسی اضطراب دارد.
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی و روانپزشکی
دریافت: 1397/3/25 | پذیرش: 1397/7/16 | انتشار: 1397/12/24