دوره 17، شماره 3 - ( مجله علمی پژوهان، بهار 1398 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 55-63 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Molaei Tavani S, Hoseinzadeh E, Jafari N. Measurement of Iodine in Consumed Salts at the Distribution Level and Assessing Post-Training Attitude Status in Providers in Qom. psj. 2019; 17 (3) :55-63
URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-494-fa.html
ملایی توانی سکینه، حسین زاده ادریس، جعفری نرگس. سنجش میزان ید نمک های خوراکی مصرفی در سطح توزیع شهرستان قم و ارزیابی آگاهی، نگرش و عملکرد متصدیان پس از آموزش. مجله علمی پژوهان. 1398; 17 (3) :55-63

URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-494-fa.html


1- کارشناس مهندسی بهداشت محیط، اداره بهداشت و درمان، معاونت دانشجویی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران
2- استادیار مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت و گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشکده علوم پزشکی ساوه، ساوه، ایران
3- مدیر گروه سلامت محیط و کار، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم، قم ایران ، nj.afzal@yahoo.com
چکیده:   (201 مشاهده)
سابقه و هدف: به منظور رشد مناسب بدن، تولید هورمون­ های تیروکسین و غیره به شدت به عنصر ید نیاز می­ باشد. این مطالعه با سنجش میزان ید در نمک­ های خوراکی مصرفی مراکز عرضه مواد غذایی و آموزش متصدیان جهت ارزیابی عملکرد آنان انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه نیمه تجربی در شهرستان قم در سال 97-1396 صورت پذیرفت و نتایج حاصل با استانداردهای موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مقایسه گردید. داده ­های موجود پس از آزمایش تیتراسیون و اطلاعات پرسشنامه­ ای با استفاده از Excel Microsoft  و SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: از مجموع 6770 یدسنجی انجام شده 93% از نمک­های خوراکی مصرفی، از نوع تصفیه شده یددار و 7% فاقد آن بود. میزان ید در 91% نمک های تصفیه شده در محدوده قابل قبول (ppm 50-30) و 2% بالاتر از میزان قابل قبول ( ppm50) قرار داشت. از نظر آماری ارتباط معناداری بین متغیرهای سن (0/021˂P)، جنس (0/037˂P) و سطح تحصیلات فروشندگان (0/001˂P) و میزان آگاهی متصدیان بر نوع بسته بندی (0/001˂P)، قیمت (0/001˂P) و شرایط نگهداری (0/031˂P) و همچنین ارتباط معناداری بین نظارت مسئولین بر تاریخ انقضا (0/003˂P) و تقلبات (0/020˂P) و نیز در ارزیابی نقش آموزش بر عملکرد متصدیان مشاهده شد (0/001˂P).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج بدست آمده 93% از نمک­ های خوراکی مصرفی، از نوع تصفیه شده یددار بود و لذا موفقیت در برنامه فوق نیازمند افزایش آگاهی متصدیان مراکز موجود و پایش مستمر آن می­ باشد.
متن کامل [PDF 1060 kb]   (56 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: علوم بهداشتی
دریافت: ۱۳۹۷/۱۲/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۸/۴/۱۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb