دوره 17، شماره 4 - ( مجله علمی پژوهان، تابستان 1398 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 16-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

saeidian S, Eslami M, Dashipoor A. Antibacterial effect of alcoholic and aqueous Extract Of Carla on Escherichia coli And Staphylococcus aureus. psj. 2019; 17 (4) :16-24
URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-514-fa.html
سعیدیان شهریار، اسلامی مریم، داشی پور علیرضا. اثر آنتی باکتریال عصاره الکلی و آبی گیاه کارلا بر باکتری‌های اشریشیاکولی و استافیلوکوکوس اورئوس. مجله علمی پژوهان. 1398; 17 (4) :16-24

URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-514-fa.html


1- ، saeedyan@pnu.ac.ir
چکیده:   (43 مشاهده)
امروزه با افزایش مقاومت باکتری­ها در برابر آنتی­بیوتیک­ها، استفاده از گیاهان دارویی مورد استقبال قرار گرفته است. هدف تحقیق بررسی خواص آنتی­باکتریال عصاره­ی گیاه کارلا بر روی  باکتری اشریشیاکولی و استافیلوکوکوس اورئوس به منظور بررسی خواص بازدارندگی و یافتن داروهای جایگزین است. در این تحقیق اثر ضدمیکروبی عصاره­های آبی و الکلی گیاه کارلا روی اشریشیاکولی و استافیلوکوکوس اورئوس با استخراج عصاره­ گیاه به روش انتشار در چاهک انجام شده و قطر هاله عدم رشد اندازه گیری  و   MIC  و MBC تعیین گردید. MIC و Mbc اشریشیاکولی بیشترین حساسیت را به عصاره الکلی برگ با میانگین mg/ml 5/62 و mg/ml 125 و استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین حساسیت را به عصاره الکلی میوه با میانگین mg/ml 64 و mg/ml 64نشان دادند. قطر هاله عدم رشد عصاره الکلی برگ برای اشریشیاکولی mm 19 و قطر هاله عدم رشد عصاره الکلی میوه برای استافیلوکوکوس اورئوس mm 2/26 می باشد که تایید کننده نتایج MIC و Mbc است. حداقل غلظت مهارکنندگی اشریشیاکلی مربوط به عصاره الکلی برگ و حداقل غلظت کشندگی نیز مربوط به الکلی میوه بود. نتایج برای استافیلوکوکوس از ترتیب عصاره آبی برگ < الکلی برگ= الکلی بذر= آبی میوه < الکلی میوه به لحاظ قدرت بازدارندگی رشد باکتری پیروی می­کند. کمترین اثر ضدمیکروبی بر روی اشریشیاکولی مربوط به عصاره آبی میوه است. عصاره الکلی برگ و الکلی میوه کارلا خاصیت ضد باکتریایی برای اشریشیاکولی و استافیلوکوکوس اورئوس دارند و می­توانند به عنوان یک جایگزین برای آنتی بیوتیک های تجاری مطرح باشند.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: ۱۳۹۸/۵/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۸/۶/۱۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb