مقدمه و هدف: بخش مدارک پزشکی از مهمترین مراجع دستیابی به اطلاعات مربوط به بیماری افراد، چگونگی درمان آنها نحوه مدیریت و عملکرد کارکنان مراکز بهداشتی درمانی می باشد. ارزیابی کفایت و تناسب خدمات ارائه شده به بیمار با استفاده از مدارک پزشکی صورت می گیرد. این پژوهش به منظور تعیین عملکرد بخش مدارک پزشکی بیمارستان ها در دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال 1390 انجام گرفت.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی-مقطعی و با استفاده از چک لیست های روا و پایا از طریق مشاهده و مصاحبه انجام گرفت. در این مطالعه عملکرد بخش مدارک پزشکی و واحدهای چهارگانه آن در پنج بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی همدان مورد ارزیابی قرار گرفت و در نهایت بین بیمارستان ها مقایسه ای صورت گرفت.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان می دهد که بخش مدارک پزشکی بیمارستان بعثت دارای بالاترین امتیاز عملکرد (91/2 درصد) و بخش مدارک پزشکی بیمارستان بهشتی دارای کمترین امتیاز عملکرد (44/7 درصد) می باشد. نازل ترین شاخص مربوط به برخورداری از فضای مناسب و کافی در تمام واحدها می باشد.
بحث و نتیجه گیری: برای بهبود عملکرد بخش مدارک پزشکی موارد زیرتوصیه می گردد: استفاده از نیروهای تحصیل کرده و متخصص در رشته مدارک پزشکی، برگزاری کارگاه ها و دوره های باز آموزش و ضمن خدمت برای پرسنل بخش مدارک پزشکی و اختصاص فضای و تجهیزات مناسب برای واحدهای بخش مدارک پزشکی.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |