دوره 17، شماره 4 - ( مجله علمی پژوهان، تابستان 1398 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 14-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saeidian S, Eslami M, Dashipoor A. Antibacterial Effect of Alcoholic and Aqueous Extract of Carla on Escherichia coli and Staphylococcus aureus . psj. 2019; 17 (4) :14-23
URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-514-fa.html
سعیدیان شهریار، اسلامی مریم، داشی پور علیرضا. بررسی اثر آنتی باکتریال عصاره الکلی و آبی کارلا بر باکتری های اشریشیا کولی و استافیلوکوکوس اورئوس. مجله علمی پژوهان. 1398; 17 (4) :14-23

URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-514-fa.html


1- استادیار بیوشیمی دانشگاه پیام نور، دانشکده علوم پایه، گروه زیست شناسی، تهران، ایران ، saeedyan@pnu.ac.ir
2- کارشناسی ارشد بیوشیمی دانشگاه پیام نور، بیجار، ایران
3- استادیار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ایران
چکیده:   (182 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه با افزایش مقاومت باکتری­ ها در برابر آنتی­ بیوتیک­ ها، استفاده از گیاهان دارویی مورد استقبال قرار گرفته است. هدف تحقیق تعیین خواص آنتی­ باکتریال عصاره ­ی گیاه کارلا بر روی  باکتری اشریشیا کولی و استافیلوکوکوس اورئوس به منظور بررسی خواص بازدارندگی و یافتن داروهای جایگزین است.
مواد و روش‌‌ها: در این تحقیق اثر ضدمیکروبی عصاره­ های آبی و الکلی گیاه کارلا روی اشریشیا کولی و استافیلوکوکوس اورئوس با استخراج عصاره­ گیاه به روش انتشار در چاهک انجام شده و قطر هاله عدم رشد اندازه گیری و حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی تعیین گردید.
یافته‌ها: حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی اشریشیا کولی بیشترین حساسیت را به عصاره الکلی برگ با میانگین mg/ml 62/5 و mg/ml 125 و استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین حساسیت را به عصاره الکلی میوه با میانگین mg/ml 64 و mg/ml 64 نشان دادند. قطر هاله عدم رشد عصاره الکلی برگ برای اشریشیا کولی mm 19 و قطر هاله عدم رشد عصاره الکلی میوه برای استافیلوکوکوس اورئوس mm 26/2 می باشد که تاییدکننده نتایج حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی است. حداقل غلظت مهارکنندگی اشریشیاکلی مربوط به عصاره الکلی برگ و حداقل غلظت کشندگی نیز مربوط به الکلی میوه بود.
نتیجه‌گیری: نتایج برای استافیلوکوکوس از ترتیب عصاره آبی برگ < الکلی برگ= الکلی بذر= آبی میوه < الکلی میوه به لحاظ قدرت بازدارندگی رشد باکتری پیروی می­ کند. کمترین اثر ضدمیکروبی بر روی اشریشیاکولی مربوط به عصاره آبی میوه است. عصاره الکلی برگ و الکلی میوه کارلا خاصیت ضد باکتریایی برای اشریشیاکولی و استافیلوکوکوس اورئوس دارند و می ­توانند به عنوان یک جایگزین برای آنتی بیوتیک های تجاری مطرح باشند.
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: ۱۳۹۸/۵/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۸/۶/۱۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb