دوره 12، شماره 4 - ( مجله علمی پژوهان، تابستان 1393 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 49-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sharkhizan M, Yousefi Mashoof R, Balalifard S, Esmaeili R. Evaluation of efficacy of new disinfectants of Sanosil, Alprocide, Bibfort and Javel-dose compared with Micro 10 and Deconex on isolated organisms from dentistry units. Pajouhan Sci J 2014; 12 (4) :43-49
سحرخیزان مهدی، یوسفی مشعوف رسول، بلالی فرد شهریار، اسماعیلی رسول. بررسی اثر بخشی ضد عفونی کننده های جدید سانوسیل، آلپروساید، بیب فرت و جاول دوز در مقایسه با میکروتن و دکونکس بر روی ارگانیسم های جدا شده از یونیت های دندانپزشکی. مجله علمی پژوهان. 1393; 12 (4) :43-49

1- استادیار بخش اطفال، دانشکده دندان پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- استاد گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
3- دانشجوی دندان پزشکی، دانشکده دندان پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
4- دانشکده پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، r.esmaeili@umsha.ac.ir

مقدمه: انتخاب ضدعفونی کننده مناسب و بکارگیری روش های استاندارد گندزدایی می تواند در کاهش عفونت های بیمارستانی نقش موثری داشته باشد. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی و مقایسه قدرت اثر بخشی ضد عفونی کننده های جدید سانوسیل(Sanosil)، آلپروساید (Alprocide)، بیب فورت (Bibfort) و ژاول دوز (Javel dose) بر روی ارگانیسم های جدا شده از یونیت های دندانپزشکی در مقایسه با میکروتن و دکونکس بود.

روش کار: در این مطالعه که نوعی کارآزمایی آزمایشگاهی می باشد عمل نمونه برداری بصورت تصادفی از بخش های مختلف دانشکده به صورتی که از هر بخش در دو مرحله 20 نمونه و در مجموع 120 نمونه از یونیت های مورد نظر گرفته شد. اثر بخشی مواد ضد عفونی کننده بر روی باکتری های جدا شده به روش Kirby Bauer صورت گرفت. اطلاعات در پرسشنامه وارد شده و با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری Samples Paired T-test مورد آنالیز قرار گرفت.
یافته ها: از مجموع 120 نمونه کشت داده شده در مجموع 98 مورد کشت مثبت (81.6درصد) و 22 مورد کشت منفی (18.4درصد) بدست آمد. از 98 مورد کشت مثبت بدست آمده در مجموع 254 سویه و 14 گونه باکتری ایزوله گردید که 72.1% باکتری گرم مثبت (183 سویه) و 27.9% (71 سویه) باکتری گرم منفی بود. مؤثرترین ماده ضد عفونی کننده برروی سویه های پاتوژن دکونکس با ایجاد میانگین قطر 18.62 میلیمتر و نیز آلپروساید با میانگین قطر 17.22 میلی متر بودند.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که از بین 6 ماده ضد عفونی کننده مورد آزمایش دکونکس و آلپروساید دارای اثر بخشی بسیار خوب، سانوسیل و ژاول دوز نسبتاً خوب بیب فورت متوسط، میکروتن نسبتا ضعیف بوده است.
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1392/10/18 | پذیرش: 1393/6/5 | انتشار: 1394/1/17