دوره 15، شماره 3 - ( مجله علمی پژوهان،بهار 1396 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 28-23 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seidmohammadi A, Asgari G, Sharifi Z, Fardmal J, Yari K, Pirmoghani A. Study of the residual Sodium Hydrosulfite (Dithionite) levels in produced industrial breads: case study in Hamadan . Pajouhan Sci J 2017; 15 (3) :23-28
URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-333-fa.html
صید محمدی عبدالمطلب، عسکری قربان، شریفی زهرا، فردمال جواد، یاری خدیجه، پیرمغانی امین. بررسی غلظت باقیمانده سدیم هیدرو سولفیت (دیتیونیت) در نان های صنعتی تولیدی: مطالعه موردی شهر همدان . مجله علمی پژوهان. 1396; 15 (3) :23-28

URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-333-fa.html


1- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
2- مرکز پژوهش دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
3- گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
4- مرکز پژوهش دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران. ، E-mail:amin.pirmoghani@yahoo.com
چکیده:   (5472 مشاهده)

مقدمه: در سالیان اخیر استفاده از مواد افزودنی نظیر دیتیونیت با هدف افزایش کیفیت رنگ محصول به مواد غذایی و برای تخمیر و آماده‌ سازی زود هنگام خمیر نان مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه تعیین و اندازه  گیری غلظت دیتیونیت در نان های صنعتی تولیدی در شهر همدان بود. 
روش کار: تحقیق حاضر یک مطالعه از نوع توصیفی با هدف تعیین میزان غلظت دیتیونیت در نان صنعتی تولید شده در شهر همدان در سه ماه دوم سال 1395 بود. محل انجام پژوهش شهر همدان و جامعه مورد بررسی تمام نانوایی های صنعتی فعال در شهر همدان بود. جهت نمونه برداری و پس از لیست نمودن نانوایی های تولید نان به صورت تصادفی به محل نانوایی مراجعه و ضمن نمونه برداری و انتقال نمونه به آزمایشگاه غلظت دیتیونیت مطابق استاندارد ملی ایران بشماره 2628 تعیین شد. 
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که در تمامی نمونه های اخذ شده در کارگاه های مورد مطالعه و در ماه های مختلف نمونه برداری غلظت دیتیونیت صفر میلی گرم بر کیلوگرم بود که استاندارد ملی در این زمینه را رعایت نموده است. 
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه حاکی از آن بود که افزودنی دیتیونیت در فرآوری نان مورد استفاده واقع نشده و از این حیث خطری سلامت مردم را تهدید نمی کند.

واژه‌های کلیدی: نان، دیتیونیت، همدان، استاندارد
متن کامل [PDF 436 kb]   (1974 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: علوم بهداشتی
دریافت: 1395/12/7 | پذیرش: 1396/2/21 | انتشار: 1396/3/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb