دوره 16، شماره 1 - ( مجله علمی پژوهان، پاییز 1396 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 26-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mansouri T, Armoon B, Khoshgoftar M, Harooni J. The Health Status of the older people in Nain. Pajouhan Sci J 2017; 16 (1) :19-26
منصوری طاهره، آرمون بهرام، خوشگفتار محدثه، ریاحی سید محمد، هارونی جواد. بررسی وضعیت سلامت سالمندان شهر نائین. مجله علمی پژوهان. 1396; 16 (1) :19-26

1- دانشجوی دکتری سالمندشناسی، مرکز تحقیقات سالمندی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
2- دانشجوی دکتری تخصصی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
3- دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
4- دکتری تخصصی اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند، بیرجند، ایران.
5- دانشجوی دکتری تخصصی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، j_harooni@yahoo.com

سابقه و هدف: با توجه به روند جمعیت کشور و افزایش تعداد سالمندان و همچنین اهمیت ارزیابی وضعیت سلامت سالمندان مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت سلامت سالمندان شهرستان نائین انجام گرفت.
مواد و روش­ها: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بود. نمونه‌های این مطالعه 220 نفر از سالمندان شهرستان نائین بودند که با استفاده از جدول اعداد تصادفی به‌ صورت تصادفی ساده از بین پرونده خانوارهای دارای سالمند بالای 60 سال انتخاب شدند. روش گردآوری داده‌ها بصورت مصاحبه حضوری و چهره به چهره و پس از کسب رضایت آگاهانه از سالمندان بود. به ‌منظور بررسی وضعیت سلامت از پرسشنامه 12 سؤالی کیفیت زندگی (SF-12) استفاده شد.
یافته­ها: میانگین سنی مشارکت­کنندگان 7/4±69/52 سال بود. آزمون رگرسیون خطی نشان داد که پس از تعدیل متغیرهای دموگرافیک و اجتماعی- اقتصادی با وضعیت سلامت جسمانی و روانی رابطه خطی برقرار بود. آزمون آنالیز واریانس رابطه معنی‌داری را بین سن و وضعیت سلامت نشان نداد ولی رابطه بین نمره سلامت و وضعیت درآمد معنادار بود (0/05  نتیجه ­گیری: وضعیت سلامت سالمندان شهر نایین در حد متوسط بود، با توجه به تاثیر عواملی از قبیل سطح تحصیلات، وضعیت تاهل، وضعیت اقتصادی و درآمد بر سلامت سالمندان، توجه به این عوامل و انجام مداخلات مناسب در این زمینه ضرورت دارد.

واژه‌های کلیدی: سالمند، وضعیت سلامت، نائین
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: علوم بهداشتی