Farashi S, Bashirian S, Zareian S. The Webometric Evaluation for Hamadan University of Medical Sciences in Comparison with Top-ranked World and Iranian Medical Universities. Pajouhan Sci J 2019; 18 (1) :37-48
URL:
http://psj.umsha.ac.ir/article-1-511-fa.html
فراشی سجاد، بشیریان سعید، زارعیان سپیده. ارزیابی وب سنجی دانشگاه علوم پزشکی همدان و مقایسه آن با دانشگاههای برتر علوم پزشکی ایران و دانشگاه های برتر جهان. مجله علمی پژوهان. 1398; 18 (1) :37-48
URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-511-fa.html
1- مرکز تحقیقات اختلالات طیف اتیسم، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، sajjad_farashi@yahoo.com
2- گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، پژوهشکده علوم و فناوری بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- معاونت تحقیقات و فناوری، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
چکیده: (6856 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به اهمیت روزافزون شبکه گسترده جهانی در ارتقاء وضعیت علمی- آموزشی و مالی مراکز دانشگاهی، نحوه حضور در وب این مراکز به مساله ای با اهمیت تبدیل شده است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف ارزیابی وب سنجی دانشگاه علوم پزشکی همدان و مقایسه آن با دانشگاه های برتر علوم پزشکی ایران و دانشگاه های برتر جهان انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه وب سنجی از معیارهای سنجش کیفیت محتوی وب سایت، امکانات وبسایت، کیفیت عملکرد اعضای وابسته به دانشگاه در فضای وب و همچنین سهم منابع مختلف در تولید ترافیک که از طریق موتورهای جستجوی موجود در فضای وب بدست آمده اند، استفاده شد. همچنین بر اساس معیارهای نظام رتبه بندی وبومتریکس، مراکز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی همدان بر اساس ماهیت مراکز رتبه بندی شدند.
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان می دهند که در مورد دانشگاه علوم پزشکی همدان، روش دسترسی مستقیم به وبسایت که مبتنی بر وارد نمودن آدرس وب سایت در مرورگرهاست نسبت به مقدار متوسط دانشگاه های علوم پزشکی در ایران دارای سهم کمتری در ترافیک کلی وب سایت است. این مساله عمدتاً به واسطه عدم وجود صفحات شخصی اساتید و همچنین عدم به روزرسانی منظم محتوی زیر دامنه های وبسایت دانشگاه رخ می دهد. همچنین نتایج این مطالعه وجود ایراداتی در طراحی وب سایت دانشگاه علوم پزشکی همدان را نشان می دهد. این ایرادات عمدتاً شامل نبود موتورهای جستجوی داخلی، وجود لینک های شکسته متعدد و عدم وجود لینک هایی جهت دسترسی سریع به محتوی است. نتایج نشان می دهد که احتمالاً به دلیل چنین ایراداتی، مراجعه کنندگان به وب سایت دانشگاه بیشتر از طریق موتورهای جستجو نظیر گوگل سعی در دستیابی به محتوی مورد نظر خود در مورد دانشگاه علوم پزشکی همدان می نمایند.
نتیجهگیری: نتایج این پژوهش ارائه راهکارهایی جهت تغییر الگوی فعالیت اعضای وابسته به دانشگاه و همچنین بهینه سازی وب سایت دانشگاه و زیر دامنه های آن را پیشنهاد می دهد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
سایر دریافت: 1398/5/6 | پذیرش: 1398/7/28 | انتشار: 1398/7/10