دوره 18، شماره 3 - ( مجله علمی پژوهان، بهار 1399 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 15-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khazaei M, Hoseini M, Khalili M. The Relationship between Pain Score and Its Effective Indices in Neonatal Endotracheal Open Suction under Ventilator. Pajouhan Sci J 2020; 18 (3) :10-15
خزائی مهدی، حسینی مهری، خلیلی مرضیه. ارتباط نمره درد با رعایت استانداردها در ساکشن باز اندوتراکئال نوزادان تحت ونتیلاتور. مجله علمی پژوهان. 1399; 18 (3) :10-15

1- دانشجوی کارشناسی پرستاری، مرکز پژوهش دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- کارشناس مامایی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
3- کارشناسی ارشد پرستاری کودکان، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران ، ani.khalili@yahoo.com
سابقه و هدف: اهمیت رعایت اصول استاندارد در انجام ساکشن باز لوله داخل تراشه و همچنین آگاهی از عوارض این نوع ساکشن همواره به عنوان یکی از چالش های مراقبت از بیماران در بخش های مراقبت ویژه بوده است. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط نمره درد با رعایت استانداردها در ساکشن باز اندوتراکئال نوزادان تحت ونتیلاتور در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان های شهر همدان بود.
مواد و روش‌‌ها: مطالعه حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود که در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان های همدان بر روی 120 نوزاد نارس تحت ونتیلاتور انجام شد. پژوهشگر حین و بعد از ساکشن باز اندوتراکئال نوزاد توسط پرستار، انجام درست پروسیجرهای شستن دست ها، پوشیدن دستکش، تعداد دفعات ساکشن، مدت زمان ساکشن کردن، سایز کاتتر مورد نیاز برای ساکشن کردن و کنترل فشار دستگاه ساکشن توسط پرستار مربوطه را ثبت نمود. داده ها با استفاده از آزمون های توصیفی و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: بر اساس نتایج مدل تطبیق یافته رگرسیون خطی بین فشار دستگاه ساکشن، مدت زمان ساکشن و تعداد دفعات ساکشن با نمره درد ارتباط معنی دار آماری وجود داشت (0/000P=) اما بین سایز کاتتر ساکشن با نمره درد ارتباط معنی دار آماری وجود نداشت (0/235P=).
نتیجه‌گیری: رعایت استانداردهای ساکشن باز اندوتراکئال در نوزادان نارس می تواند به میزان بالایی به ثبات شاخص های فیزیولوژیک، تسریع روند بهبودی و برگشت سریع نوزادان کمک کرده و از بروز عوارض و افزایش طول مدت بستری جلوگیری نماید.
واژه‌های کلیدی: استاندارد، ساکشن، نوزاد
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: علوم پایه