دوره 18، شماره 2 - ( مجله علمی پژوهان، زمستان 1398 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 19-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shayan A, Farshchian F, Masoumi S Z, Soltani F, Mohammadi Y, Sepehr M, et al . The Effect of Pelvic Floor Exercises to Episiotomy in Nulliparous Women in Hamadan. Pajouhan Sci J 2020; 18 (2) :13-19
شایان آرزو، فرشچیان فائزه، معصومی سیده زهرا، سلطانی فرزانه، محمدی یونس، سپهر مریم، و همکاران.. بررسی تاثیر ورزش کگل بر انجام اپی زیاتومی در زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان فاطمیه. مجله علمی پژوهان. 1398; 18 (2) :13-19

1- مربی، گروه مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت های مادر و کودک، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- کارشناس، گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- دانشیار، گروه مامایی، مرکز پژوهش دانشجویان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، zahramid2001@yahoo.com
4- دانشیار، گروه مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت های مادر و کودک، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
5- گروه آمار و اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات مدل‌سازی بیماری‌های غیر واگیر، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
6- کارشناس، گروه مامایی، بیمارستان فاطمیه، دانشگاه علوم پززشکی همدان، همدان، ایران
7- گروه زنان و زایمان، مرکز تحقیقات آندومتر و اندومتریوزیس، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
سابقه و هدف: ورزش های کگل می تواند با افزایش قدرت عضلانی و امادگی عضلات بر کاهش اپی زیاتومی و افزایش رضایت زنان از زایمان طبیعی شود. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر ورزش کگل بر انجام اپی زیاتومی در زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان فاطمیه همدان در سال 97 انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی بود که بر روی 100 نفر از زنان باردار واجد شرایط مراجعه کننده به زایشگاه فاطمیه شهر همدان در سال 1397 انجام شد. برای گروه آزمون آموزش انجام ورزش های کگل برگزار شد. آموزش به صورت تئوری و گروهی در گروه های 6 نفره و یک جلسه انجام شد. پیگیری انجام تمرینات بصورت تلفنی و حضور در جلسات زایمان فیزیولوژیک انجام شد. برای گروه کنترل آموزش کگل داده نشد و در پایان مطالعه میزان فراوانی انجام اپی زیاتومی در هر دو گروه بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS با ویرایش 21 و آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: میانگین سن در گروه آزمون 3/35±25/94 سال و گروه کنترل 4/89±26/36 سال بود. دو گروه از نظر سن، شغل، سطح تحصیلات، انجام ورزش، نوع روش پیشگیری از بارداری با همدیگر همگن بودند. در گروه آزمون 62 درصد و در گروه کنترل 94 درصد اپی زیاتومی انجام شد. بر اساس نتایج به دست آمده میزان اپی زیاتومی در افرادی که از ورزش های کگل استفاده نموده اند 9/60 برابر کمتر از افرادی است که از این ورزش استفاده نکرده اند (0/001>P).
نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد که انجام ورزش کگل می تواند منجر به تقویت عضلات کف لگن شده و از طریق افزایش استقامت این عضلات و افزایش خون رسانی لگنی و ریلکس شدن عضلات، امر زایمان تسهیل شده و نیاز به اپی زیاتومی کمتر شده و درد ناشی از آن کاهش می یابد.
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1398/9/15 | پذیرش: 1398/11/2 | انتشار: 1398/10/20