دوره 11، شماره 3 - ( مجله علمی پژوهان، بهار 1392 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farhoudian A, Soleimaninia L, Gharib M, Farhadi M H, Sadeghi M. Survey of special needs in physically disabled people: A qualitative study. Pajouhan Sci J 2013; 11 (3) :9-15
URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-60-fa.html
فرهودیان علی، سلیمانی نیا لیلا، غریب مسعود، فرهادی محمد حسن، صادقی ماندانا. بررسی نیازهای ویژه افراد دارای ناتوانی جسمی: یک مطالعه کیفی. مجله علمی پژوهان. 1392; 11 (3) :9-15

URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-60-fa.html


1- مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب و اطفال، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران ، gharib_masoud@yahoo.com
چکیده:   (9864 مشاهده)

مقدمه: امروزه سازمان ملل به دنبال تصویب کنوانسیون حقوق معلولان برد رسیدگی به نیازهای این گروه تاکید فراوان داشته و اغلب کشور های جهان در این زمینه متعهد شده اند. بنابر این با توجه به ضروریات شناسایی نیاز های معلولان و برنامه ریزی در این حوزه، این مطالعه با هدف شناسایی نیازهای ویژه افراد کم توان جسمی صورت گرفت.

روش کار: این مقاله بخشی از یک مطالعه ی کیفی است که با روش نظریه ی زمینه ای (گراندد تئوری) انجام شده است. پانزده نفر از کم توانان جسمی شهر تهران که به صورت نمونه گیری هدفمند و نظری انتخاب شده بودند، در مطالعه شرکت داده شدند. روش اصلی جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختار یافته بود، که تا زمان اشباع داده ها ادامه یافت. داده ها با روش کد گذاری استرس و کوربین (مقایسه ی مداوم ) تحلیل گردید و به منظور افزایش اعتبار داده ها از روش قضاوت ارزیابانه استفاده شد.

یافته ها: به طور کلی مهم ترین نیاز های ویژه افراد کم توان جسمی در 7 حوزه جای گرفت که عبارتند از :خانواده و نزدیکان، آموزش، جابجایی و حمل و نقل، بنا ها و فضاها، مشارکت اجتماعی و اشتغال، خدمات بهداشتی درمانی، نگرش سایر افراد جامعه به مشکلات آنها.

نتیجه گیری: افزایش مشارکت اجتماعی و استقلال عملکرد کم توانان جسمی مستلزم آن است که به جای (ناتوانی) در آن ها به مفهوم (برابری فرصت ها) در جامعه تکیه شود. بدین ترتیب که خدمات و نظام های عمومی از جمله مکان ها و محیط های فیزیکی، مسکن، ایاب و ذهاب، فرصت های آموزشی و شغلی، همچنین زندگی فرهنگی اجتماعی شامل تسهیلات ورزشی و تفریحی، به طور یکسان در دسترس همگان قرار گیرد. بدین ترتیب کم توانان جسمی نیز قادر خواهند بود تا بازندگی با کیفیت بهتر و مساوی با دیگران دست پیدا کنند.

متن کامل [PDF 382 kb]   (3063 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1393/6/21 | پذیرش: 1393/6/21 | انتشار: 1393/6/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb