Ethics code: IR.IAU.CHALUS.REC.1399.010
1- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران
2- گروه پرستاری، واحد علیآباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علیآباد کتول، ایران ، h_hojjati@aliabadiau.ac.ir
3- گروه پرستاری، واحد علیآباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علیآباد کتول، ایران
چکیده: (1036 مشاهده)
سابقه و هدف: سرطان، یکی از بیماریهای شایع و در حال افزایش است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر تئوری رفتاری جانسون بر خودکارآمدی مادران کودکان مبتلا به سرطان انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت نیمه تجربی در سال ۱۳۹۹ بر روی ۶۶ مادر دارای کودکان مبتلا به سرطان در مراکز تحت پوشش کودکان سرطانی به روش نمونهگیری تصادفی انجام شد. دادهها با استفاده از ۲ پرسشنامهی جمعیتشناختی و خودکارآمدی دومکای (Domkai) ۲۰ سؤالی جمعآوری شد، دادهها بعد از جمعآوری با کمک آمار توصیفی و استنباطی، تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: آزمون Paired-samples T-test بین دو گروه آزمون قبل و بعد از مداخله، اختلاف معنیداری نشان داد ولی این آزمون در گروه شاهد اختلاف معنیداری نشان نداد. ولی آزمون Independent sample t-test بین قبل و بعد از مداخله در گروه شاهد اختلاف معنیداری نشان نداد ولی در گروه آزمون، اختلاف معنیداری را نشان داد.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه نشان داد که تئوری Johnson، نقش مهمی در افزایش خودکارآمدی مادران کودکان مبتلا به سرطان دارد. لذا پیشنهاد میشود در برنامههای مراقبتی برای کودکان، به نیازهای والدین نیز توجه شود که این امر سبب افزایش تحمل خودکارآمدی مادر در برابر نا ملایمتیها میشود.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی و روانپزشکی دریافت: 1400/5/20 | پذیرش: 1400/6/23 | انتشار: 1401/3/10