دوره 14، شماره 2 - ( مجله علمی پژوهان، زمستان 1394 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 43-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bashirian S, Jalily M, Barati M. Nutritional behaviors status and its related factors among pregnant women in Tabriz: A cross-sectional study. Pajouhan Sci J 2016; 14 (2) :34-43
URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-207-fa.html
بشیریان سعید، جلیلی مطهره، براتی مجید. وضعیت رفتارهای تغذیه‌ای و عوامل مرتبط با آن در بین زنان باردار شهر تبریز: یک مطالعه مقطعی . مجله علمی پژوهان. 1394; 14 (2) :34-43

URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-207-fa.html


1- استادیار آموزش بهداشت، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت و گروه بهداشت عمومی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- کارشناس ارشد آموزش بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
3- استادیار آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، مرکز تحقیقات اختلالات رفتاری و سوءمصرف مواد و گروه بهداشت عمومی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، Barati@umsha.ac.ir
چکیده:   (4929 مشاهده)

مقدمه: دوران بارداری یکی از مهم‌ترین و پرخطرترین دوران زندگی مادر و جنین است و تغذیه این دوران سلامت مادر و جنین را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این پژوهش با هدف تعیین وضعیت رفتارهای تغذیه‌ای و عوامل مرتبط با آن در بین زنان باردار شهر تبریز انجام گردید.

روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی بود که در بین 380 زن باردار مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر تبریز که به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شده بودند، در سال 1393 انجام گردید. ابزار گردآوری داده‌ها مشتمل بر پرسشنامه استاندارد رفتار تغذیه ای بود. داده‌ها در نرم‌افزار SPSS نسخه 20 و با استفاده از آزمون‌های تی مستقل، آنالیز واریانس یک‌طرفه و رگرسیون خطی تحلیل گردید.

یافته ها: نتایج نشان داد که میزان مصرف گروه نان و غلات، گوشت و حبوبات، میوه‌ها و سبزیجات به ترتیب در بین 45/5 درصد، 26/8 درصد، 44/7 درصد و 29/5 درصد از زنان باردار با مقادیر توصیه شده مطابقت داشت. همچنین در 57/5 درصد افراد مصرف شیر و لبنیات در حد مطلوب گزارش شده بود. در اکثر افراد مصرف قرص اسید فولیک (90 درصد)، آهن (82/5 درصد) و مولتی‌ویتامین (78/2 درصد) در حد مطلوب گزارش گردید. سطح تحصیلات و نمایه توده بدنی زنان باردار از فاکتورهای پیش‌بینی کننده رفتار تغذیه‌ای بودند (0/05>P).

نتیجه گیری: طبق یافته‌های به دست آمده از مطالعه، طراحی مداخلات آموزشی با در نظر گرفتن موانع رفتاری جهت ارتقاء رفتارهای تغذیه‌ای سالم در بین زنان باردار ضروری است.

متن کامل [PDF 886 kb]   (3011 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: علوم بهداشتی
دریافت: 1394/9/30 | پذیرش: 1395/3/2 | انتشار: 1395/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Pajouhan Scientific Journal

Designed & Developed by : Yektaweb