دوره 11، شماره 2 - ( مجله علمی پژوهان، زمستان 1391 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 8-3 | برگشت به فهرست نسخه ها

Maghsood A, Fallah M, Moradi H, Shanazi H, Moradi Y. Seroepidemiology of toxoplasmosis in pregnant women referring to health centers in the city of Hamadan in 1391. Pajouhan Sci J 2013; 11 (2) :3-8
مقصود امیر حسین، فلاح محمد، مرادی سردره هیمن، شانازی هیمن، مرادی یونس. بررسی سرواپیدمیولوژیک توکسوپلاسموزیس در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان همدان در سال 1391. مجله علمی پژوهان. 1391; 11 (2) :3-8

1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، younesmoradi82@yahoo.com

مقدمه و هدف: توکسوپلاسموزیس یکی از شایعترین عفونتهای انگلی مشترک بین انسان و دام است که دو مرحله حاد و مزمن دارد که به ترتیب مربوط به IgM و IgG است. این شیوع تحت تأثیر متغیرهای متفاوتی است، بنابراین تعیین شیوع سرمی آنتی بادی های IgG و IgM ضد توکسوپلاسما در رابطه با برخی متغیرها از قبیل سن، شغل و سطح تحصیلات از اهمیت زیادی برخوردار است.

مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی توصیف تحلیلی بر روی 350 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان همدان انجام شد. پس از گرفتن رضایتنامه آگاهانه از داوطلبین، سرم آنها به دو روش IgG ELISA و IgM ELISA مورد آزمایش قرار گرفت و رابطه آنها با متغیرهای سن، شغل و سطح تحصیلات سنجیده شد.

یافته ها: از تعداد 350 زن باردار مورد مطالعه 105 مورد (30 درصد) دارای IgG ضد توکسوپلاسما و 3 مورد (2/9 درصد) دارای IgM ضد توکسوپلاسما بودند. عیار آنتی بادی ها با متغیرهای سن، شغل و سطح تحصیلات در مورد IgM معنی دار نبود ولی در مورد IgG این ارتباط معنی داری گزارش شد.

بحث و نتیجه گیری: با توجه به معنی دار بودن ارتباط بیماری با متغیرهای سن، شغل و سطح تحصیلات در زنان باردار باید در مورد معیارهای پیشگیری و مراقبت از مبتلا شدن به عفونت توکسوپلاسموزیس آموزشها و آگاهی های لازم ارائه گردد.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1393/6/22 | پذیرش: 1393/6/22 | انتشار: 1393/6/22