دوره 17، شماره 1 - ( مجله علمی پژوهان، پاییز 1397 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 36-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

Borzouei S, Rabiei S, Esna Ashari F, Zareeighane Z, Biglari M. The Relationship between Gestational Diabetes and Risk Factors in Pregnant Women in Hamadan. Pajouhan Sci J 2018; 17 (1) :30-36
برزویی شیوا، ربیعی صغرا، اثنی عشری فرزانه، زارعی قانع زهره، بیگلری منصوره. بررسی رابطه دیابت بارداری با عوامل خطرساز در خانم های باردار شهر همدان. مجله علمی پژوهان. 1397; 17 (1) :30-36

1- گروه بیماری های اندوکرینولوژی، دانشکده پزشکی، واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، borzoueishiva@umsha.ac.ir
2- استاد گروه زنان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- دانشیار گروه پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
4- کارشناسی ارشد، گروه ایمونولوژی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
5- پزشک عمومی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
سابقه و هدف: دیابت بارداری یک مشکل بهداشتی و از شایع ترین عوارض بارداری در حال افزایش در سراسر دنیا است که آثار متعددی بر مادر و جنین می گذارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع دیابت بارداری و عوامل خطر آن در شهرستان همدان انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه مقطعی، جامعه مورد بررسی 534 نفر از زنان بارداری بودند که در فاصله زمانی فروردین 1393 تا آبان 1395 برای کنترل بارداری به مرکز بهداشتی درمانی شهرستان همدان مراجعه کردند.
یافته‌ها: شرکت کنندگان در مطالعه 534 نفر با طیف سنی 15-42 سال با میانگین سنی 26/8 و انحراف معیار 5/56 بودند. سن بارداری 4 تا 29 هفته با میانگین 8/32 هفته با انحراف معیار 2/68 ارزیابی شد. از 534 نفر شرکت کننده در این مطالعه 211 (39/5%) نفر مبتلا به دیابت بارداری بودند و بین عواملی مانند ماکروزومی و سابقه اختلال تحمل گلوکز با میزان شیوع دیابت بارداری ارتباط معنی داری وجود داشت (0/05>P).
نتیجه‌گیری: دیابت بارداری در شهر همدان شیوع نسبتا بالایی دارد، اطلاع رسانی بیشتر در این زمینه و هم چنین انجام مطالعات بر اساس دستورالعمل جدید در مناطق مختلف کشور ضروری است.
دریافت: 1396/12/22 | پذیرش: 1397/7/16 | انتشار: 1397/8/24