Imani B, Noroozi N, Bastami M, Merajikhah A. A Comparative Study of the Effect of Multimedia and Traditional Methods on the Learning and Satisfaction Level in the Course of Neurosurgery Technology (Spinal Column) in Students. Pajouhan Sci J 2019; 18 (1) :1-6
URL:
http://psj.umsha.ac.ir/article-1-515-fa.html
ایمنی بهزاد، نوروزی ناهید، بسطامی مریم، معراجی خواه امیر محمد. مقایسه ی تاثیر الگوی تدریس چندرسانه ای با روش سنتی بر یادگیری و رضایتمندی درس تکنولوژی جراحی ستون فقرات در دانشجویان. مجله علمی پژوهان. 1398; 18 (1) :1-6
URL: http://psj.umsha.ac.ir/article-1-515-fa.html
1- استادیار، گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، behzadiman@yahoo.com
2- دانشجوی کارشناسی ارشد اتاق عمل، مرکز پژوهش دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
چکیده: (6946 مشاهده)
سابقه و هدف: یادگیری به روش چندرسانه ای به عنوان یکی از انواع یادگیری دانشجو محور، یکی از پدیده های دنیای مدرن است که در عصر اطلاعات و در جامعه مبتنی بر دانش پا به عرصه وجود گذاشته است. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر الگوی تدریس چندرسانه ای بر یادگیری و رضایتمندی درس تکنولوژی جراحی مغز و اعصاب در مقایسه با روش تدریس سنتی در دانشجویان کارشناسی اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام گردید.
مواد و روشها: پژوهش حاضر یک مطالعه مداخله ای نیمه تجربی است که بر روی دانشجویان رشته کارشناسی اتاق عمل، صورت پذیرفت. روش نمونه گیری به صورت سرشماری بود. قسمت نخست درس مغز و اعصاب به روش سنتی و قسمت دوم درس به روش چندرسانه ای با استفاده از نرم افزار تهیه شده, تدریس شد. در انتهای هر دو روش، میزان یادگیری و رضایتمندی دانشجویان در هر دو مرحله از طریق آزمون کتبی و پرسشنامه رضایتمندی مورد بررسی قرار گرفت. داده ها پس از ورود به نرم افزار SPSS 23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: بر اساس آزمون تی زوجی مقایسه نمرات دانشجویان در دو روش سنتی و چند رسانهای تفاوت آماری معنی داری را نشان داد (0/001=P). همچنین مقایسه رضایتمندی دانشجویان در دو روش سنتی و چند رسانه ای با توجه به آزمون تی زوجی تفاوت آماری معنی داری را نشان داد (0/004=P).
نتیجهگیری: بر اساس بررسی های انجام شده مشخص گردید که نرم افزار آموزشی طراحی شده می تواند به عنوان یک استراتژی مؤثر آموزشی باعث ارتقای میزان یادگیری دانشجویان اتاق عمل شود.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
پزشکی و علوم بالینی دریافت: 1398/5/13 | پذیرش: 1398/7/19 | انتشار: 1398/7/10