دوره 17، شماره 4 - ( مجله علمی پژوهان، تابستان 1398 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 46-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

Izaddoost Kordmahaleh M J, Saberifar M. The Effect of Demographic Factors on Hospitalizations of Patients with Type II Diabetes in Tonekabon. Pajouhan Sci J 2019; 17 (4) :39-46
ایزد دوست کرد محله محمدجواد، صابری فر مرتضی. تاثیر عوامل دموگرافیک در بستریهای بیمارستانی بیماران دیابتی نوع 2 در شهر تنکابن. مجله علمی پژوهان. 1398; 17 (4) :39-46

1- دانشجوی پزشکی، گروه پزشکی، دانشکده پزشکی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران
2- استادیار، گروه پزشکی، دانشکده پزشکی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران ، saberifar.m@yahoo.com
سابقه و هدف: با توجه به روند رو به رشد دیابت نوع 2 باید در اولویتبندی خدمات متناسب و ارائه خدمات به هنگام جهت پیشگیری و درمان عوارض شایع این بیماری تصمیمات موثری گرفته شود. لذا این مطالعه با هدف تعیین تاثیر عوامل دموگرافیک در بستریهای بیمارستانی بیماران دیابتی نوع 2 در شهر تنکابن انجام گرفت.
مواد و روش ها: مطالعه از نوع توصیفی و تحلیلی بود. با نمونه گیری هدفمند 201 پرونده بیماران بستری دیابتی نوع 2 در بیمارستان شهید رجایی تنکابن در سال 1395 مطالعه شدند. داده ها بر اساس متغیرهایی مانند سن، جنس، شغل، محل زندگی، وضعیت تأهل، تحصیلات و علت بستری در برگه ثبت اطلاعات درج و با SPSS 23 تجزیه و تحلیل آماری گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین میانگین های علل بستری با جنسیت و محل زندگی تفاوت معناداری وجود ندارد (P=0.171). همچنین میان میانگین های علل بستری دو گروه با وضعیت تأهل تفاوت معناداری وجود ندارد (P=0.061). اما در مورد گروه های سنی مختلف، بین دو گروه سنی 10 تا 10 سال و گروه بیش از 70 سال دارای تفاوت معناداری بودند. بین میانگین های حاصل از علت بستری با گروه های شغلی مختلف و گروه های تحصیلی تفاوت معناداری وجود نداشت (P>0.05).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج پیشنهاد می شود که عوامل روانی یا رفتاری دخیل در بهبود دیابت نوع 2 در بین بیماران بررسی شود. همچنین با توجه به تفاوت معنادار موجود در میانگین های سنین مختلف و عدم تفاوت در میانگین ساکنین دو منطقه روستایی و شهری پیشنهاد می گردد که رفتار و رژیم غذایی بیماران بررسی گردد.
دریافت: 1398/6/2 | پذیرش: 1398/7/11 | انتشار: 1398/5/24